Menu

Nederland -20 naar tweede ronde

Het Nederlands elftal -20 heeft zich op het WK in Salta, Argentinie geplaatst voor de tweede ronde. Zondag won het team van bondscoach van Gaal met drie Ajacieden in de basis, de laatste groepswedstrijd tegen Ethiopie met 3-2.

In de 22e minuut opende Nederland de score uit een corner. Ajacied Rafael van der Vaart gaf de bal voor, die door Youssouf Hersi hard werd ingeschoten. Kolk gaf de bal vervolgens het beslissende zetje: 1-0.

Nog net voor rust kwam Nederland op een 2-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Hersi.

Ethiopie deed na de thee wat terug en verkleinde de achterstand door een doelpunt van Zewdu. Huntelaar stelde in de 78e minuut de overwinning voor Nederland veilig. In blessuretijd bepaalde invaller Andargachw voor Ethiopie de eindstand op 3-2.

Door deze overwinning eindigde het Nerderlands nationale team als derde in Poule E. Als een van de beste vier nummers drie van het toernooi, gaat Nederland door naar de tweede ronde.

Angola (winnaar van poule D) is donderdag 28 juni de tegenstander van Nederland in de tweede ronde. Nederland verhuist daarvoor van Salta naar Rosario.

Opstellingen: Nederland: Coutinho (GK), Heitinga (Capt), Leiwakabessy (66' Schut), Mendes, Mustapha, Van der Vaart, Hersi, Sprockel, Houwing (46' Huntelaar), Van Dijk, Kolk (46' Loovens). Ethiopie: Deyes (GK), Fekadu ('81 Ismael) Zewdu, Kefyalew, Getu, Ashenafi (Capt), Yordanos, Getahun (54' Hussen), Berihanu, Bekele, Dawit ('61 Andargachw).