Menu
Nederland en Denemarken in evenwicht

Nederland en Denemarken in evenwicht

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Denemarken met 1-1 gelijkgespeeld. Van de geselecteerde Ajacieden kwam alleen John Heitinga in actie bij Oranje. Bij Denemarken deden Kenneth Perez en Dennis Rommedahl mee.

Dennis Rommedahl speelde de hele wedstrijd tegen Oranje als rechtsbuiten. Dennis Rommedahl speelde de hele wedstrijd tegen Oranje als rechtsbuiten.

Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar, zaterdag nog basisspelers, bleven negentig minuten op de bank. Wellicht krijgen zij zondag tegen Wales (de laatste oefenwedstrijd voor het EK) wel weer een kans van bondscoach Marco van Basten.

Huntelaar zag vanaf de reservebank dat zijn collega-spits Ruud van Nistelrooy Oranje in de 29ste minuut op voorsprong zette. Na een fraaie combinatie tussen ‘Madrilenen’ Wesley Sneijder en Arjen Robben kwam de bal terecht bij Van Nistelrooy, die beheerst afrondde.

Kenneth Perez had er zin in donderdagavond. Kenneth Perez had er zin in donderdagavond.

De voorsprong van Oranje was verdiend. Denemarken, geleid door voormalig Ajax-coach Morten Olsen, had de eerste 45 minuten weinig in te brengen. Nederland was vooral via Robben veel gevaarlijker dan het team van Perez en Rommedahl. Ook Rafael van der Vaart kreeg behoorlijk wat mogelijkheden om een doelpunt mee te pikken, maar zijn afstandsschot was tegen de Denen niet zuiver genoeg. ,,We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen", aldus Marco van Basten na afloop, die zag dat zijn elftal na rust wat vermoeid raakte.

Denemarken draaide langzaam warm en kwam in de 56ste minuut via Poulsen weer op gelijke hoogte. De wedstrijd ging daarna gelijk op. En hoewel Sneijder (bal op de lat) en Robben (goed afstandsschot) nog behoorlijke kansen kregen, bleef het in Eindhoven bij 1-1.

Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar bleven negentig minuten op de bank. Ryan Babel viel nog wel even in en zorgde direct voor gevaar. Maarten Stekelenburg en Klaas Jan Huntelaar bleven negentig minuten op de bank. Ryan Babel viel nog wel even in en zorgde direct voor gevaar.

Nederland - Denemarken 1-1 (vriendschappelijk)
29. Van Nistelrooy 1-0, 56. Poulsen 1-1

Opstelling Nederland: Van der Sar; Ooijer (46. De Jong), Heitinga, Mathijsen, Van Bronkhorst; De Zeeuw, Engelaar (66. De Cler); Van der Vaart (66. Kuyt), Sneijder (82. Afellay), Robben (77.Babel); Van Nistelrooy (66. Vennegoor of Hesselink).