Menu
Nederland uitgeschakeld op WK onder 20

Nederland uitgeschakeld op WK onder 20

Het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar is zaterdagmiddag in de kwartfinale van het WK door Nigeria uitgeschakeld. Na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (1-1) namen de Afrikanen uiteindelijk de strafschoppen beter (10-9). Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Kenneth Vermeer maakten allen hun strafschop.

Na missers van Kruys, Zuiverloon en John schoot verdediger Taiwo zijn ploeg naar de kwartfinale. Oranje miste drie van de twaalf strafschoppen. Nigeria verzuimde twee keer vanaf elf meter te scoren. Nigeria stuit dinsdag in de kwartfinale op Marokko, waar Ajacied Tiberkanine deel uitmaakt van de selectie.

De zege van de Afrikanen was terecht. De ploeg had over de hele wedstrijd het beste van het spel. Nigeria opende al na 25 seconden de score. Owoeri profiteerde van een serie misverstanden in de Nederlandse defensie. Oranje kwam in de 46e minuut op gelijke hoogte door een rake kopbal van Vlaar.

Nigeria had ook in de tweede helft het betere van het spel. Ajax-doelman Vermeer behoedde Oranje voor een tweede tegentreffer. Hij kreeg ook nog een keer hulp van de paal.

Oranje herhaalde met de uitschakeling de beste prestaties van de Nederlandse jeugdploegen op het WK. Ook in 1983 en 2001 verloor het Nederlands jeugdelftal de kwartfinale van het WK.


Nigeria - Nederland 1-1 n.v. (1-0). Nigeria wint na strafschoppen: 10-9. 1. Owoeri 1-0, 46. Vlaar 1-1. Scheidsrechter: Elizondo (Arg).

Toeschouwers: 25.000. Gele kaart: Adefemi, Apam, Isaac, Adedeji, Adeleye (Nigeria), John, Zuiverloon (Nederland).

Nigeria: Vanzekin; Adefemi, Adeleye, Apam en Taiwo; Kaita, Mikel en Owoeri (99. Atulewa); Okoronkwo (62. Adedeji), Abwo (113. Sambo) en Isaac.

Nederland: Vermeer; Tiendalli, Van der Struijk (106. Otten), Vlaar en Drost; Kruys, Maduro en Emanuelson (75. Zuiverloon); Vincken, Babel en Owusu Abeyie (75. John).