Menu
Nederlands beste FIFA E-Sporter Koen Weijland tekent bij Ajax

Nederlands beste FIFA E-Sporter Koen Weijland tekent bij Ajax

Ajax heeft de 23-jarige FIFA-speler Koen Weijland gecontracteerd en is daarmee de eerste Nederlandse voetbalclub die officieel een E-Sporter aan zich bindt. De vijfvoudig Nederlands kampioen en nummer 1 van de wereld in 2010, 2011 en 2015 speelt dit seizoen onder de vlag van Ajax op verschillende nationale en internationale FIFA-toernooien. Daarbij heeft Koen officieel rugnummer 39 toegewezen gekregen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Ajax in samenwerking met EA Sports de FIFA 17 XPERIENCE op de Kalverstraat in Amsterdam opent.  

Veel jonge Ajax-supporters zijn fanatieke FIFA-spelers en met deze initiatieven wil Ajax deze groep nog beter aan zich binden. Directeur Edwin van der Sar hierover: ,,Koen is meervoudig FIFA-kampioen, inspireert de jeugd, heeft een persoonlijkheid die past bij onze club en is een groot Ajax-fan. Genoeg redenen om blij te zijn met onze samenwerking. Daarnaast zijn we als club altijd op zoek naar nieuwe wegen om onze jonge fans nog beter aan ons te binden. En daar sluit dit initiatief goed op aan. Mede omdat we Koen niet alleen steunen tijdens grote toernooien, maar ook samen met hem activiteiten voor onze fans gaan organiseren. Daarbij vinden wij het belangrijk om zowel het digitale speelplezier te vergroten, als de jeugd te stimuleren om zelf te gaan voetballen. Die twee werelden kunnen prima samengaan en elkaar zelfs aanvullen.”

‘Droom wordt werkelijkheid’
,,Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken”, aldus Koen Weijland.

Donderdagmiddag is Koen samen met een aantal Ajax-spelers aanwezig bij de opening van de FIFA XPERIENCE. Daar gaan zij samen met twee jonge fans het nieuwe FIFA 17 spelen. De beelden van zijn spelerspresentatie volgen vrijdag op Ajax TV.

FIFA 17-event voor de fans
Daarnaast organiseert Ajax samen met EA Sports volgende week woensdag 28 september een FIFA 17-event voor de jonge Ajax-fans. Dit event bestaat uit twee delen: een voetbaltoernooi op een Amsterdams pleintje of veld en een FIFA-toernooi in de FIFA XPERIENCE. Daar krijgt men de unieke mogelijkheid om FIFA 17 te spelen een dag voor de officiële release. Ajax-fans kunnen zich in teams van 3 personen opgeven in verschillende leeftijdscategorieën en zo kans maken op deelname. De uiteindelijke winnaars  mogen als VIP naar Ajax - Standard Luik. Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Inschrijven FIFA 17-event