Menu
Nederlandse internationals keren terug

Nederlandse internationals keren terug

De Nederlandse internationals van Ajax meldden zich maandagmiddag weer op het trainingsveld van sportcomplex de Toekomst. Hiermee was de selectie echter nog niet compleet. De buitenlandse internationals komen namelijk deze week nog in actie.

Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn en Joël Veltman verloren met het Nederlands elftal weliswaar midweeks de oefenwedstrijd tegen Mexico, zondagavond revancheerde Oranje zich met een klinkende 6-0 overwinning op Letland. De laatste interland van 2014 leverde drie belangrijke punten in de strijd om een EK-ticket op.

De Ajacieden begonnen de training met de gebruikelijke warming-up. Daarna kwamen de oefeningen met de bal aan de voet. Toen iedereen opgewarmd was, volgde er een rondo. Viktor Fischer maakte hierbij de volgende stap in zijn herstel. Hij nam voor het eerst sinds zijn blessure deel aan deze intensieve oefening. Ook voor keeper Peter Leeuwenburgh geldt dat hij goede stappen in zijn herstel maakt. Samen met de teruggekeerde Cillessen, Brandon Petersen (stagiair Ajax Cape Town) en tweede doelman Diederik Boer werden zij flink onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami.

Tijdens de training werd het vizier alvast gericht op de competitie. Ajax neemt het zaterdagavond op tegen SC Heerenveen. Het duel tussen de nummers twee en zeven van de Eredivisie begint om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De training werd begonnen met een intensieve warming-up. De training werd begonnen met een intensieve warming-up.
Viktor Fischer maakte vandaag de volgende stap in zijn herstel. Viktor Fischer maakte vandaag de volgende stap in zijn herstel.
Hennie Spijkerman gaf de Ajacieden veel aanwijzingen hoe dingen beter konden. Hennie Spijkerman gaf de Ajacieden veel aanwijzingen hoe dingen beter konden.
Brandon Petersen maakte ook vandaag weer deel uit van de groep. Brandon Petersen maakte ook vandaag weer deel uit van de groep.
Tijdens de afsluitende partijvorm ging het er fanatiek aan toe. Tijdens de afsluitende partijvorm ging het er fanatiek aan toe.