Menu
Nederlandse les in teken Sinterklaas

Nederlandse les in teken Sinterklaas

De Ajacieden die de taal onvoldoende machtig zijn, krijgen twee keer per week Nederlandse les. Het eerste lesuur voor deze week stond, hoe kon het ook anders, geheel in het teken van Sinterklaas.

Een tafel vol pepernoten, cadeautjes met bijbehorend gedicht en lesmateriaal. Na zijn zaterdagse bezoek aan de Amsterdam ArenA verraste de Sint en zijn Pieten zes Ajacieden met een bijzondere toegift. Leraar Nederlands Leon Smeets had instructies gekregen van de goedheiligman. Want voordat de Ajacieden hun cadeautjes uit mochten pakken, moest natuurlijk wel iets worden gedaan. Een sinterklaasgedichtje voorlezen bleek kinderspel voor Markus Rosenberg, Mauro Rosales, Edgar Manucharyan, Roger en George Ogararu.

Roger luistert aandachtig naar het Sinterklaasgedicht van George Ogararu. Roger luistert aandachtig naar het Sinterklaasgedicht van George Ogararu.

Ook Gabri kweet zich prima van zijn taak, al paste de oud-speler van FC Barcelona zijn gedicht tijdens het voorlezen wel vliegensvlug aan. ‘Madrid, 5 december’ kreeg de Ajacied niet over zijn lippen. ‘Barcelona, 5 december’ bekte veel beter, oordeelde Gabri op eigen initiatief. Een chocoladeletter G viel de middenvelder ten deel.
Gabri’s buurman Rosales had zijn chocoladeletter toen al lang en breed binnen. De goedgeluimde Argentijn was niet te beroerd om al zijn ploegmaten voor hun voorleeswerk te belonen met applaus. Manucharyan werd na het uitpakken van zijn presentje prettig verrast met een luxe ballpoint. Zijn buurman Roger had opvallend genoeg minder moeite met de plaatsaanduiding boven zijn gedicht. Nadat hij zijn gedicht had voorgedragen, complimenteerde Smeets de Spanjaard met een welgemeend ‘muy bien’. Het mondje Spaans moet de leraar op zijn beurt van de Sint hebben geleerd. Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, vervolgden de Ajacieden de les onder meer met een verhaal over de viering van het feest van Sinterklaas.

Docent Leon Smeets en de Ajacieden luisteren naar Markus Rosenberg. Ook voor de Zweed lag een presentje met bijbehorend gedicht klaar. Docent Leon Smeets en de Ajacieden luisteren naar Markus Rosenberg. Ook voor de Zweed lag een presentje met bijbehorend gedicht klaar.