Menu
'Nee, René! Wacht daar nog maar even mee'

'Nee, René! Wacht daar nog maar even mee'

Met een tweede training op woensdagmiddag nog in het verschiet, benutte Ajax de ochtenduren om de conditie te onderhouden. Nog voor ze op het veld naast de Amsterdam ArenA stonden, stelden de spelers binnen in het stadion hun uithoudingsvermogen op de proef tijdens de zogeheten shuttle-run-test. En ook in de buitenlucht werd hun fysiek stevig aangesproken.

,,Nee, René! Wacht daar nog nog maar even mee.’’ Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg en nog een handvol andere Ajacieden hebben het tegen René Wormhoudt, de conditietrainer van de A-selectie. Hij wil dat de spelers nog vier minuten rustig rondjes lopen over het trainingsveld, maar de meesten maken absoluut geen aanstalte daartoe. Uitgeteld ligt Sneijder op het gras, de benen omhoog tegen het hek. Vijf keer tweehonderd meter lopen in een hoog tempo heeft veel gevraagd van de middenvelder, en van de andere Ajacieden evenzeer. Ze zitten, liggen en staan voorover gebogen op het veld, nahijgend van de zware beproeving.

Als de ergste vermoeidheid is weggeëbd, begint de groep in een grote stoet alsnog aan de uitloopronden. Met enige overtuigingskracht lukt het de trainers Ruud Krol en Danny Blind ook om Sneijder weer op zijn benen te krijgen. ,,Kom Wes, uitlopen is belangrijk. Goed ademen, tot rust komen.’’
In het anderhalve uur daarvoor heeft Wormhoudt de Ajacieden stevig onder handen genomen. Na de warming-up volgt een lange reeks oefeningen op een hindernissenparcours, waarbij het vooral aankomt op sprongkracht, wendbaarheid en explosiviteit. De opdrachten worden vol overgave uitgevoerd, getuige het feit dat het veld langzamerhand steeds verder wordt omgeploegd door de accellererende spelers.

De enige die het relatief rustig aan mag doen, is Thomas Vermaelen. De Belg traint onder toeziend oog van fysiotherapeut Frank van Deursen op het kunstgrasveld. Hij is herstellende van de enkelblessure die hij opliep in de eerste helft van Ajax - NEC.
Vanmiddag om 14.30 uur volgt nog een training. Dan komt allicht de bal weer in beeld.