Menu

Neeskens met NEC naar vijfde plaats

NEC moest het tegen FC Twente doen zonder drie belangrijke spelers. De absentie van de spitsen Hristov en De Gier (geschorst) en doelman Gentenaar (geblesseerd) stond een overwinning niet in de weg. Janssen zorgde in de extra tijd van de eerste helft voor het enige doelpunt.

NEC heeft Hristov een flinke geldboete opgelegd naar aanleiding van diens wangedrag in de wedstrijd tegen Heerenveen vorige week. Hristov deelde toen een elleboogstoot uit aan tegenstander Klompe.

Een gehandicapt Groningen, zonder de basisspelers Hoekstra, Curovic en Hugo, hield een punt over aan de wedstrijd tegen RKC. In Waalwijk werd niet gescoord, al kregen de thuisclub (voor rust) en Groningen (tweede helft) daartoe wel enkele mogelijkheden.

Het wegsturen van Henk Duut als trainer heeft nog geen positief effect opleverd bij Fortuna Sittard. Zaterdag verloor de kwijnende Limburgse ploeg in eigen huis van FC Utrecht (0-1). Vier minuten voor tijd werd Fortuna voor de zoveelste keer in rouw gedompeld toen Gluscevic een voorzet van Bosschaart achter Hesp schoot.

In Tilburg beginnen de supporters van Willem II zich te roeren. Al bijna twee maanden wordt gewacht op een overwinning van de tricolores. Ook zaterdag kwam het er niet van. Tegen AZ schiep Willem II zich vooral in de eerste helft de ene na de andere kans maar slechts eentje werd benut door Bombarda. Dibi bracht AZ in de tweede helft langszij. De 1-1 werd door het thuispubliek met een fluitconcert begroet. Al tijdens de wedstrijd werd een tegen trainer Westerhof gericht spandoek verwijderd.

Sparta nadert zijn doelstelling; de winterstop ingaan met minimaal zeventien punten. Het duel met De Graafschap leverde de Rotterdammers drie punten op zodat het totaal nu dertien punten bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan. De matige wedstrijd werd met 2-1 gewonnen. Topschutter Elkhattabi maakte zijn dertiende competitiedoelpunt.

PSV won vrijdagavond al in Kerkrade. Dankzij Mateja Kezman klopten de Eindhovenaren Roda JC met 1-2.

BRON: ANP