Menu

Neeskens: ''We zijn volledig overklast''

Op de persconferentie na Ajax - NEC heerste eenzelfde onoverwinnelijke sfeer als na de wedstrijd op 3 april van het jaar 1982. Ajax speelde thuis tegen NEC en won ook toen met 5 - 0. Marco van Basten maakte zijn debuut als invaller voor Johan Cruijff en scoorde. De 5 - 0 van 10 oktober 2001 was net zo overtuigend. Oud Ajacied en de huidige trainer van NEC Johan Neeskens was dan ook lovend over het Ajax van nu.

"Ajax heeft gewoon heel overtuigend gewonnen. Je weet dat je in de beginfase de schade beperkt moet houden, maar dat werd meteen door die penalty de kop ingedrukt. Ajax speelde heel goed. We hebben geprobeerd op de middenlijn agressief vooruit te verdedigen, maar dat lukte niet. Als je op 4, 5 meter gaat dekken dan kunnen ze wegdraaien. Je loop je dan aan gort. Verder hadden we in de eerste helft veel te veel mensen achter de bal en dekte we niet genoeg in de zone. In de tweede helft was er meer bedrijvigheid, maar we kregen toch slechts een kans. Dat de uitslag niet veel hoger was, lag aan Ajax, dat de kansen in de tweede helft niet goed benutte. We zijn 90 minuten overklast. Ajax heeft heel verdiend gewonnnen", aldus Neeskens in zijn uiteenzetting van de wedstrijd.

Co Adriaanse sloot zich bij deze analyse aan en gaf ook enig minpunt de niet benutte kansen in de tweede helft. "Het is een prima uitslag en we hebben slechts 2 kansen weggegeven. Fred Grim was weer belangrijk met zijn reddingen en goede voorzet. In de tweede helft hebben we te weinig kansen benut. De uitslag had veel hoger kunnen zijn", analyseerde een zichtbaar tevreden Adriaanse. Opvallend vanavond was de afwezigheid van Andre Bergdolmo. Adriaanse hierover: "Bergdolmo had vanochtend een pijn in zijn nek. Piet Bon heeft hem nog geprobeerd fit te krijgen, maar dat is niet gelukt. De oorzaak is niet bekend."