Menu
Nemanja Gudelj: ‘Dit seizoen meer goals maken’

Nemanja Gudelj: ‘Dit seizoen meer goals maken’

Het grootste gedeelte van de selectie van Ajax 1 meldde zich maandag voor het eerst na de vakantie weer op de Toekomst. Nemanja Gudelj was natuurlijk ook present, alleen heeft hij er al een weekje training met Jong Ajax opzitten. ,,Het kriebelde.”

Nemanja, hoe was je vakantie?
,,Super. Direct na de Ajax-trip naar China ben ik op vakantie gegaan. Eerst naar Servië en daarna nog twee weekjes met de familie naar Spanje. Heel relaxed en ontspannen. Ik ben vorige week teruggekomen en heb me toen vrijwel meteen aangesloten bij Jong Ajax. Amin Younes en Jairo Riedewald waren er ook, dus dat was erg leuk.”

Allemaal eigen initiatief?
,,Ja, we hebben allemaal een individueel schema meegekregen, maar dat had ik eigenlijk al helemaal afgewerkt. Dus het kwam goed uit dat ik kon aansluiten bij Jong Ajax. Het kriebelde om weer op het veld te staan. En met de bal trainen is toch vaak het leukst. Bovendien went je lichaam dan ook alweer een beetje aan de bewegingen die je maakt op het veld.”

Nog veel over voetbal nagedacht in de vakantie?
,,De eerste week was ik echt even helemaal offline. Dat is ook nodig, want je moet je hoofd leegmaken en de batterij opladen. Toen ik weer voor mezelf begon te trainen, kwam het voetbal terug. Het EK begon natuurlijk ook, dus voor je het weet zit je er weer helemaal in. Je denkt ook na over Ajax en over je eigen prestaties. Je zet nieuwe doelen voor jezelf.”

Wat zijn je persoonlijke doelen voor dit seizoen?
,,Ik wil nog sneller in het seizoen een van de dragende speler zijn. Die lijn die ik heb ingezet moet ik proberen door te trekken. Daarnaast hoop ik net als vorig jaar weer alles te spelen. Een ander doel is meer scoren. Het liefst het dubbele van vorig seizoen: toen stond ik op vier, vijf goals, dus dat moeten er komend jaar acht tot tien zijn.”

Peter Bosz is vandaag begonnen. Heb je hem al ontmoet?
,,Ja, vanochtend bij het ontbijt. We hebben even kort gesproken. Nog niet over voetbal, meer over vakantie en hoe het gaat. Hij komt over als een heel aardige, nuchtere man. Er gaat zeker iets veranderen met zijn komst. Ik denk niet dat hij alles extreem op zijn kop gaat zetten, want het blijft Ajax en iedereen weet in grote lijnen wel hoe we spelen. Maar hij gaat zeker zijn accenten plaatsen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees