Menu
Neres angstgegner VVV, opnieuw jubileum Schöne?

Neres angstgegner VVV, opnieuw jubileum Schöne?

Ajax gaat in de 2e speelronde van de Eredivisie op bezoek bij VVV-Venlo. Is het tijd voor een nieuw jubileum van Lasse Schöne en kan David Neres zijn rol als angstgegner waarmaken? Lees alles in deze uitgebreide voorbeschouwing!

Ajax startte vorige week de Eredivisie teleurstellend met een remise (1-1) tegen Heracles. Historisch gezien blijkt een gelijkspel tijdens de openingswedstrijd van het seizoen niet eens ongunstig. De laatste 3 keer dat Ajax een seizoen begon met een gelijkspel werden de Amsterdammers uiteindelijk landskampioen: 2012/2013, 2010/2011, 2001/2002.

Wederom Jubileum Schöne?
Lasse Schöne kan zich, na zijn 50e Europese wedstrijd voor Ajax, wederom opmaken voor een jubileum. De Deen staat namelijk voor zijn 350e competitieduel (312 Eredivisie, 37 Eerste Divisie). Nog 62 wedstrijden en hij evenaart de buitenlandse Ajacied met de meeste duels achter zijn naam: Hans Vonk. De doelman kwam bij RKC, FC Den Bosch, sc Heerenveen en Ajax tot 412 competitieduels in Nederland.

Angstgegner Neres
David Neres maakte namens Ajax en Jong Ajax al 4 doelpunten tegen VVV-Venlo, dat daarmee 1 van zijn favoriete tegenstanders is. Alleen tegen sc Heerenveen kwam de Braziliaan ook tot 4 treffers. Geniet hieronder mee van alle treffers van de Braziliaan tegen VVV.

Aanwinsten VVV Venlo
VVV-Venlo heeft deze zomer een flinke lijst nieuwe namen toegevoegd aan de selectie: Christian Kum (Roda JC), Damian van Bruggen (PSV), Peter van Ooijen (Heracles Almelo), Tino-Sven Sucic (Royal Antwerp) en Axel Borgmann (FC Vaduz) maakten definitief de overstap.

Daarnaast kwamen er 4 spelers op huurbasis over: Lars Unnerstall (PSV), Jay-Roy Grot (Leeds United), Peniel Mlapa (Dynamo Dresden) en Martin Samuelsen (Leeds United O21).

Topduo naar PEC Zwolle
De nieuwelingen hebben grote schoenen te vullen, want qua uitgaande transfers springen de namen van Vito van Crooij en Clint Leemans in het oog. Zij scoorden vorig seizoen gezamenlijk 15 doelpunten in de Eredivisie. Het leverde het duo een transfer naar PEC Zwolle op.

Matthijs de Ligt heeft zaterdag geen last van Vito van Crooij. Of andersom? ;)
Matthijs de Ligt heeft zaterdag geen last van Vito van Crooij. Of andersom? ;)

Favorietenrol van Ajax
Vorig seizoen won Ajax in de Koel met 0-2 door doelpunten van Donny van de Beek en David Neres. Voor Van de Beek was het 1e zijn treffer in de Eredivisie. Dat bracht logischerwijs de nodige ontlading met zich mee.

Die Amsterdamse zege was geen uitzondering op de regel, want VVV verloor van niemand meer Eredivisie-wedstrijden dan van Ajax. Kunnen de Ajacieden de favorietenrol ook zaterdag waarmaken in Venlo?

Laatste 5 edities van VVV - Ajax op een rij:

27 augustus 2017
VVV - Ajax
0-2
3 februari 2013
VVV - Ajax
0-3
21 augustus 2011
VVV - Ajax
2-2
28 november 2010
VVV - Ajax
0-2
20 september 2009
VVV - Ajax
0-4

Lees ook: Ten Hag: 'Hopelijk onze les geleerd'
Bekijk ook:
Head2Head: VVV-Venlo - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Pro Shots