Menu
Neres toont zich direct ambitieus bij presentatie

Neres toont zich direct ambitieus bij presentatie

De presentatie van David Neres was vrijdagmiddag een grote happening. De Braziliaanse aankoop zette rond het middaguur voet op Nederlandse bodem en werd drie uur later voorgesteld aan de Nederlandse pers. Neres, overgekomen van Sao Paulo, toonde zich direct ambitieus. ,,Mijn doel is om de landstitel te veroveren en daarna met Ajax de Champions League in te gaan.”

Neres maakte tijdens de persconferentie aanvankelijk een rustige, haast timide indruk. Logisch natuurlijk als je als 19-jarige verwelkomd wordt in een ander continent, alles nieuw is, en iedereen hoge
verwachtingen van je heeft. Toen Neres gevraagd werd of hij wellicht wat gespannen was, leek het ijs gebroken te worden. ,,Ik kan vanwege de kou niet glimlachen”, zei de jonge Braziliaan, om daarmee de lachers op zijn hand te krijgen.

'Publieksspeler'
Als Marc Overmars het gelijk aan zijn zijde krijgt, gaat Neres de komende jaren nog veel Ajacieden een glimlach op het gezicht bezorgen. De Ajax-directeur was ook bij de persconferentie aangeschoven en noemde Neres een 'echte publieksspeler', een voetballer waaraan Ajax hopelijk veel plezier gaat
beleven.

David Neres werd vrijdagmiddag aan de pers gepresenteerd.
David Neres werd vrijdagmiddag aan de pers gepresenteerd.

Voor Neres is een flinke som geld neergeteld, maar de vleugelaanvaller ervaart dat niet als een last. ,,Het is een hele verantwoordelijkheid, maar ik ga proberen heel goed te voetballen”, stelde hij overtuigend. ,,Ik ga rustig aan doen en weet dat het goedkomt.”

'Een droom'
Neres liet weten dat met zijn transfer een langgekoesterde wens is uitgekomen. ,,Ik heb altijd de droom gehad om in Europa te gaan voetballen. Fantastisch dat het nu gaat gebeuren. Ajax is een grote club, waar ik erg veel kan leren.”

Wil jij als eerste het gesigneerde wedstrijdshirt van @DavidNeres dragen? Check dan onze Facebook-pagina 👉link in bio! #WelkomDavid 🖋🇧🇷

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Tijdens de persconferentie werden alle vragen en antwoorden vertaald door een tolk. Neres is vooralsnog alleen de Portugese taal machtig. De stap naar Nederland is voor hem een groot avontuur en feitelijk een stap in het diepe. ,,Van Nederland weet ik niet zo heel veel, alleen van Ajax en PSV
het een en ander. Dat zijn - denk ik - de grootste teams van Nederland, Ajax voorop.”

Neres kende in Nederland illustere voorgangers als Ronaldo en Romario. Beiden maakten furore bij PSV. Neres werd gevraagd of hij bekend is met Romario. ,,Ik ken hem redelijk goed, maar ik denk niet dat een vergelijking mogelijk is. Hij is hij, en ik ben ik.”

Ambitieus
Het moge duidelijk zijn. Neres is een man met een missie, iemand die voornemens is te slagen in Nederland. Dat Ajax hem rustig wil brengen, begrijpt Neres, al zou hij het liefst zo snel mogelijk zijn kunsten willen vertonen. ,,Ik ben klaar om te spelen. Ik hoop me zo snel mogelijk aan te passen.”

Verder laat de Braziliaanse jeugdinternational alle indrukken rustig op zich afkomen. Gevraagd naar wat hij al van het Nederlandse leven afweet, reageerde hij gevat. ,,Ik heb veel kleren tegen de kou meegenomen”, antwoordde Neres opnieuw met een knipoog. ,,Van het eten weet ik niet zoveel.
Ik ga me vooral focussen op het voetbal.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees