Menu
Nette zege Jong Ajax bij rentree Tete

Nette zege Jong Ajax bij rentree Tete

Het beste nieuws kwam vrijdagavond op de Toekomst van Kenny Tete. De rechtsback maakte zijn rentree op het veld. Met Jong Ajax won hij eenvoudig met 2-0 van FC Emmen.

Kenny Tete was sinds eind januari uit de roulatie met een enkelblessure. De rechtsback scheurde in het thuisduel met Vitesse zijn enkelbanden. Maar hij keerde precies tien weken later, exact volgens de meest optimistische prognose, terug op het veld. Tete zag twee afwachtende ploegen in een eerste helft waarin niet heel veel spraakmakends gebeurde. De wedstrijd kabbelde voort en moest het hebben van kleine speldenprikjes via bijvoorbeeld Robert Muric. Bij Jong Ajax ontbraken Vaclav Cerny en Abdelhak Nouri. Zij versterken zaterdag de A1.

Sam Hendriks verdubbelde in de 61e de voorsprong naar 2-0.
Sam Hendriks verdubbelde in de 61e de voorsprong naar 2-0.

In de tweede helft nam Jong Ajax afstand van de gasten. In de vierde minuut na rust profiteerde Richairo Zivkovic van een misser van doelman Dennis Telgenkamp. Toen na een klein uurtje spelen Kenny Tete werd gewisseld voor Damil Dankerlui en Robert Muric (hamstringblessure) was vervangen door Sam Hendriks, werd de voorsprong verdubbeld. Hendriks had weinig tijd nodig om via een listig balletje achter het standbeen de 2-0 te maken.

Twee minuten later moest FC Emmen met tien man verder toen Rozema eerst een overtreding maakte en vervolgens verbaal te keer ging. Hij kon met een rode kaart vertrekken. Jong Ajax speelde de wedstrijd keurig uit. Hendriks was nog dicht bij de 3-0 en zijn tweede goal maar zijn inzet stuiterde tegen de paal. ,,Dit is een verdiende overwinning", vond trainer Andries Ulderink. ,,In de slotfase tegen tien man doen we onszelf te kort. Maar met deze zege hebben we onze positie op de ranglijst verstevigd. De rentree van Tete verliep goed. Hij had geen angst in de duels en voetbalde goed mee."

Kenny Tete keek met een goed gevoel terug op het uurtje dat hij speelde: ,,Het is fijn dat ik weer kan voetballen na 2,5 maand. Ik wil nooit meer geblesseerd zijn, want het is vervelend om anderen te zien voetballen en zelf aan de kant te staan."

Aanstaande maandag speelt Jong Ajax alweer. Op het Kasteel staat koploper en kampioenskandidaat Sparta Rotterdam te wachten. Sparta is kampioen als het wint van Jong Ajax. ,,Maar ons doel is om ook die wedstrijd de drie punten mee naar Amsterdam te nemen", klinkt Ulderink vastbesloten.

Scoreverloop: 49. Zivkovic 1-0, 61. Hendriks 2-0.

Opstelling Jong Ajax: Onana; Tete (58. Dankerlui), Van Bruggen, Warmerdam, Owusu; Clement, De Jong, Bakker; Muric (53. Hendriks), Zivkovic, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Proshots/Jasper Ruhe