Menu

Niclas Jensen verwacht moeilijke wedstrijd voor zijn Kopenhagen

FC Kopenhagen trainde woensdagavond in de Arena. Onder hen was Niclas Jensen. De Deen is bekend met Nederland. Hoewel het in maart vier jaar geleden is dat hij Nederland de rug toekeerde nadat hij anderhalf jaar bij PSV had gespeeld, spreekt hij de taal nog vlekkeloos. De nu 27-jarige voetballer is thans linksback bij Kopenhagen en heeft morgen de lastige taak de Ajax-aanvallers bij zijn strafschopgebied vandaan te houden.

,,Ik verwacht dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor ons", schat de Deen in. ,,Ajax heeft een goed team, wij komen hier met 0-0 en moeten dus scoren. Ik ben niet bang dat dat niet zal lukken, want wij hebben veel kwaliteit in het team. We zullen een, misschien twee keer scoren. Maar daar heb je niet veel aan als je met 4-2 verliest."

Jensen vermoedt dat Ajax zeker scoort. ,,Zij hebben deze competitie al veel doelpunten gemaakt. Hoe wij exact gaan spelen weet ik niet, dat moet je maar aan de trainer vragen. We zullen geduldig zijn, maar we gaan Ajax ook niet op onze eigen helft opwachten. Dat is ook gevaarlijk."

In Kopenhagen stond de linksback tegenover Andy van der Meyde. ,,Een goede speler", zegt hij over zijn opponent. ,,Dat kan ook niet anders als je op die leeftijd in de basis bij Ajax staat. Dan moet je wel een groot talent zijn."

De wedstrijd leeft bij de spelers van Kopenhagen. ,,Maar pas vanaf maandag. Daarvoor moesten we nog voor de competitie spelen. Het is makkelijk om hier naar uit te kijken. De sfeer is zo anders bij Europese wedstrijden. Dit is zo'n mooi stadion, er zullen veel toeschouwers zijn. Hoe meer, hoe mooier. Wij hebben hoop op een goed einde van de wedstrijd. Uiteraard. Anders hadden we beter in Kopenhagen kunnen blijven."

Trainer Hans Backe zag Ajax verliezen in Heerenveen, maar niet winnen in de eigen Arena. De Zweed blijft geloven in zijn 4-4-2 systeem. ,,Dat is het systeem dat de spelers gewend zijn. Dat ga ik niet veranderen of aanpassen aan de tegenstanders. De Scandinavische teams die dat hebben gedaan, verloren allen."