Menu
'Niemand al bezig met PSV'

'Niemand al bezig met PSV'

De persconferenties van de laatste weken zijn bijna blauwdrukken van elkaar. Alleen de tegenstander verschilt. Verder weinig tot niets. Ajax wint zijn wedstrijden, er zijn geen brandjes die door de pers opgestookt kunnen worden, de blessurelijst neemt gestaag af en de visie blijft hetzelfde: Ajax leeft van wedstrijd tot wedstrijd. Dus (bijna) geen woord over de topper tegen PSV van volgende week. Alle focus is op Heracles.

Zelfs de trainers van de concurrentie laten zich lovend uit over de regerend kampioen, aldus de media. Frank de Boer wordt door RTV N-H geconfronteerd met een lofzang van Feyenoord-trainer Ronald Koeman over Ajax. En wat hij daar nou van vindt: ,,Tsja, bij ons gaat het op het moment goed”, antwoordt De Boer desgevraagd. ,,We hebben zelfvertrouwen en daar werken we hard aan, maar het kan ook zo weer verdwenen zijn. We doen er natuurlijk alles aan om dat te voorkomen en op dit moment zit het goed.” In tegenstelling tot zijn collega uit Rotterdam tekent De Boer niet voor een tweede plek. ,,Nee, ik wil kampioen worden”, zegt de trainer die sinds zijn aanstelling elk jaar nog eerste werd en dat dit jaar graag evenaart.

Om voor de derde keer op rij kampioen te worden is een zege op Heracles zondag meer dan welkom. De Boer kijkt vol respect naar de komende opponent en diens trainer Peter Bosz: ,,Ik heb respect voor de wijze waarop ze zich presenteren. Heracles probeert normaal gesproken aanvallend en dominant te spelen. Ook tegen tegen PSV hebben ze dat geprobeerd, maar toen hadden ze het geluk dat het ‘slechts’ 5-1 werd. Ik waardeer zo'n visie. De laatste tijd waren de prestaties iets minder. Ik weet niet of ze tegen ons vol druk gaan zetten of vanuit de counter spelen. Het maakt ons niet uit, wij zijn op alles voorbereid.”

,,Ryan Babel is fit om te starten", gaf Frank de Boer vrijdagmiddag aan. ,,Ryan Babel is fit om te starten", gaf Frank de Boer vrijdagmiddag aan.

De Boer kan teruggrijpen op een nagenoeg fitte selectie. ,,Eigenlijk zijn er nog maar drie blessures. Davy Klaassen is al lange tijd uit de roulatie, maar vandaag heb ik hem voor het eerst weer een lange intensieve training op het veld zien doen. Isaac Cuenca heeft bijna de hele training meegedaan, maar zondag komt voor hem nog te vroeg. Eventueel is hij tegen PSV weer inzetbaar. Mickey van der Hart heeft last van zijn enkel en knie. Ryan Babel is fit genoeg om te starten. Of dat ook gebeurt? Dat zal je zondag wel zien.”

Dat Cuenca op de weg terug is, biedt hoop voor de huurling van FC Barcelona dat hij in de laatste vijf duels nog van waarde kan zijn voor Ajax. ,,Het is afwachten hoe hij reageert op de training van vrijdag. Hij zal geen wedstrijd van 90 minuten kunnen spelen, maar wel een goede invaller kunnen zijn.”

Misschien dus al volgende week in het duel met PSV. Kost het de spelers moeite om niet al over Ajax - Heracles heen te kijken naar de topper in Eindhoven? ,,Ik heb daar in ieder geval geen problemen mee”, aldus de trainer. ,,De eerste wedstrijd is het allerbelangrijkste. Haal je daarin een goed resultaat dan ga je met meer vertrouwen naar de volgende. Volgens mij is niemand nu al bezig met PSV.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst