Menu

Nierpatiëntjes op uitnodiging van Nigel de Jong naar Ajax

Twintig jonge nierpatiënten waren vandaag te gast in de Amsterdam ArenA tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente. De nierpatiëntjes waren uitgenodigd door Ajacied Nigel de Jong met steun van zijn sponsor adidas. Sinds september 2003 is Nigel ambassadeur van de Nierstichting. De moeder van Nigel is nierpatiënt, daarom is hij goed bekend met het werk van de Nierstichting. ,,Ik weet wat de ingrijpende gevolgen van een nierziekte zijn en sta vierkant achter het werk van de Nierstichting.''

Het bezoek aan de Amsterdam ArenA is een belangrijk onderdeel van een speciale sportieve dag voor deze twintig nierpatiëntjes. Zij zijn onder behandeling bij het AMC waar ze drie keer per week naartoe moeten voor een nierdialyse. Deze bloedzuiverende behandeling is voor hen van levensbelang.

Nigel de Jong wilde de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen met een echte VIP-behandeling. Per speciale bus gingen de patiëntjes met hun broertjes, zusjes, ouders en een aantal verpleegkundigen en artsen van het AMC naar de ArenA. De gehele Ajax-selectie gaf ieder kind voor de aftrap persoonlijk een bos bloemen. Na de wedstrijd werden de kinderen teruggebracht naar het AMC en daar kregen ze dezelfde middag nog bezoek van Nigel de Jong.

De Ajax-speler wil van deze sportieve dag een jaarlijks terugkerend evenement maken. Hij wordt daarbij gesteund door zijn sponsor adidas. De Jong wil hiermee niet alleen jonge nierpatiëntjes een onvergetelijke dag bezorgen, maar ook aandacht vragen voor de problemen waarmee nierpatiënten - jong en oud - te maken hebben.De website van De Nierstichting >>

Nierstichting
Verbetering van de kwaliteit van leven van nierpatiënten, zowel op medisch als op
maatschappelijk terrein, is en blijft het voornaamste doel van de Nierstichting. Wij werken al 35 jaar aan deze missie door het bevorderen van: orgaandonatie en transplantatiemogelijkheden - de preventie van nierziekten - het gerelateerde wetenschappelijk onderzoek – de verbetering van de behandeling van nierziekten en de materiële ondersteuning en belangenbehartiging van nierpatiënten.