Menu
Niet alle Ajacieden houden het droog

Niet alle Ajacieden houden het droog

Een selecte groep Ajacieden waagde zich maandagochtend buiten op het kletsnatte trainingsveld van de Toekomst. Een deel van de basisspelers uit de wedstrijd tegen sc Heerenveen werkte de uitlooptraining binnen af. Na de korte trainingsochtend blikte Vurnon Anita met een brede glimlach terug op de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Friezen.

Binnen de vertrouwde muren van de Toekomst deden de masseurs en de conditie- en hersteltrainer hun helende werk. Desondanks hoefden de Ajacieden in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen niet bijzonder 'diep' te gaan, zo leek het. Na een speelhelft was de - naar later bleek - eindstand al bereikt.

Vurnon Anita was een van de vele Ajacieden die kon terugkijken op een glansoptreden. De kleine, maar gedreven en gepassioneerde linksback speelde een hoofdrol bij de openingstreffer van Demy de Zeeuw. Anita wipte de bal subtiel over Heerenveen-aanvoerder Michel Breuer heen, waarna De Zeeuw het voorbereidende werk afrondde met een verwoestend schot. Het hoogstandje bleek de opmaat naar een uitstekende eerste helft. ,,Het maakt niet uit wie er scoort, als er maar wordt gescoord'', blikte Anita voor de camera van Ajax TV terug. De linksback gunt ploegmaat De Zeeuw zijn openingstreffer. Later sloeg de middenvelder nogmaal toe. ,,De volgende keer hoop ík mijn doelpuntje weer mee te pakken. De laatste wedstrijd waarin ik scoorde was de bekerwedstrijd tegen AGOVV.'' Lachend: ,,Het wordt dus wel weer tijd... Tegen Heerenveen kunnen we met vijf treffers alleen maar tevreden zijn.''

Anita behoorde tot de Ajacieden die maandag binnen bleven. ,,Hoe onze binnentraining er uit zag?'', herhaalt de verdediger de vraag. ,,Vandaag was het vooral uitfietsen.'' Terwijl Anita zijn verhaal doet, keren de Ajacieden die een buitentraining genoten terug in de kleedkamer. Net als de trainers Danny Blind en Michael Lindeman zijn ook de spelers kletsnat geregend.

Dinsdag wacht de Ajacieden een hopelijk minder zompige veldtraining. Vanaf 10.30 uur zijn de selectiespelers aan het werk te zien op de Toekomst.

Houd Ajax TV in de gaten voor de beelden van de training en de terugblik van Vurnon Anita!

Maandag betraden vooral de wisselspelers van de wedstrijd tegen Heerenveen het trainingsveld. Maandag betraden vooral de wisselspelers van de wedstrijd tegen Heerenveen het trainingsveld.
Dennis Rommedahl trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. Dennis Rommedahl trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.
Kenneth Vermeer had in Jeroen Verhoeven en trainer Carlo l'Ami zijn trainingsmaten. Kenneth Vermeer had in Jeroen Verhoeven en trainer Carlo l'Ami zijn trainingsmaten.
Na de ochtendtraining blikte Vurnon Anita voor Ajax TV terug op de wedstrijd tegen Heerenveen. Na de ochtendtraining blikte Vurnon Anita voor Ajax TV terug op de wedstrijd tegen Heerenveen.