Menu

Niet Cruz, maar Pienaar mee naar Portugal

Steven Pienaar is door Ronald Koeman toegevoegd aan de selectie van 23 spelers die met Ajax van 14 tot en met 21 januari een trainingskamp beleggen in het Portugese Faro.

Aanvankelijk lag het in de bedoeling Daniel Cruz de trip te laten meemaken. De training voorafgaand aan het vertrek toonde echter aan dat Cruz toch te veel hinder ondervond van een peesblessure aan de linkerenkel.

Steven Pienaar speelde zaterdagavond al één helft mee in de vriendschappelijke wedstrijd van Ajax in en tegen Volendam. Dat was zijn eerste optreden in het eerste elftal van Ajax. Pienaar staat sinds 1 januari 2001 bij Ajax onder contract en is afkomstig van Ajax Cape Town. De 19-jarige Zuid-Afrikaanse middenvelder werd in 2000 uitgeroepen tot Talent van het Jaar in Zuid-Afrika.

Door de late beslissing over Daniel Cruz is het mogelijk dat Steven Pienaar zich eerst dinsdag bij de selectie voegt.

De groep van 23 ziet er nu als volgt uit: André Bergdølmo, Cristian Chivu, Tim de Cler, Joey Didulica, Tomás Galásek, Fred Grim, Cedric van der Gun, Jan van Halst, Johnny Heitinga, Richard Knopper, Nikos Machlas, Maxwell, Andy van der Meyde, John O'Brien, Petri Pasanen, Steven Pienaar, Maarten Stekelenburg, Rafael van der Vaart, Ferdi Vierklau, Walker, Wamberto, Yakubu en Zlatan.