Menu

Niet iedereen gelooft dat Van Praag zelf chat

Ajax-voorzitter Michael van Praag heeft maandagavond gehoor gegeven aan een uitnodiging van de Ajax Ultra's en anderhalf uur lang met supporters gechat. Tientallen fans maakten gebruik van de mogelijkheid Van Praag vragen te stellen.

Natuurlijk waren de twee prangende onderwerpen Cruijff en de sfeerloze Arena. Over Cruijff was de voorzitter kort. 'Ajax heeft Cruijff meerdere malen een functie aangeboden, maar dat heeft hij altijd geweigerd. Als je geen verantwoordelijkheid neemt, moet je ook zwijgen is mijn mening', was Van Praag duidelijk.

De voorzitter zou graag goede tips willen om de sfeer in de Arena te verbeteren. 'Ik vind al wel dat sfeer vooral van de supporters zelf moet komen. Voornamelijk de F-side doet iets aan de sfeer', liet Van Praag de vragenstellers electronisch weten.

De voorzitter heeft zich opperbest vermaakt: 'Ik vond de sessie fantastisch en zou het wel iedere week wilen doen. Het zou mooi zijn als dat ook op onze site zou kunnen.'

Het duurde overigens even voordat de chat goed op gang kwam. 'Het was grappig te constateren dat er een aantal supporters waren die niet wilden geloven dat ik het was. Nadat ze mij schoorvoetend hun telefoonnummer via de chat hadden opgegeven heb ik ze meteen teruggebeld zodat ik het kon bewijzen. Er was zelfs een chatter bij uit Boston in Amerika. Kortom, een groot succes en ik had een heerlijke avond.'