Menu
'Niet naar anderen kijken'

'Niet naar anderen kijken'

Ajax hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Na de Europese uitschakeling in Boekarest, strijdt Ajax nog op twee fronten om de prijzen. Frank de Boer heeft er alle vertrouwen in dat Ajax dit weekend een goed resultaat zal neerzetten tegen ADO. Hij rekent daarbij op extra steun van de fans.

De teleurstelling over de uitschakeling overheerste vrijdagmiddag nog wel even bij Frank de Boer. Koud terug in Amsterdam deed hij zijn verhaal voorafgaand aan de uitlooptraining. ,,De teleurstelling is nog niet gezakt. Dat komt omdat we voor het eerst dit seizoen echt iets verloren hebben. We zijn zeer onnodig uitgeschakeld. Het is een dure les geweest. Nu moeten we ons focussen op de twee overgebleven nationale doelen: het kampioenschap en de beker.”

De komende dagen kan Ajax op beide fronten een belangrijke slag slaan. Zondag komt ADO naar de ArenA en drie dagen later wacht de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ. ,,Ik ben blij dat we dit weekend een thuiswedstrijd spelen. De spelers zitten nu even in een teleurstelling en dan is het altijd lastiger als je een paar dagen later naar een klein stadion met fanatiek publiek van de tegenstander moet. Thuis in een volle ArenA kunnen onze eigen fans de ploeg een extra ‘push’ geven. Met behulp van onze supporters kunnen we tegen ADO een goed resultaat neerzetten en weer verder vooruit kijken.”

Twee uur voor de aftrap in de ArenA staat zondag de topper Feyenoord - PSV in De Kuip op het programma. Als zowel Ajax als Feyenoord wint, komt Ajax in punten gelijk met koploper PSV. De Boer: ,,We moeten niet naar anderen kijken. Een overwinning op ADO is het enige dat telt.” Over de kracht van ADO zegt de trainer van Ajax: ,,In uitwedstrijden hebben we het vaak lastiger tegen ze dan thuis. Dat zag je eerder dit seizoen toen ADO - Ajax in 1-1 eindigde. We zitten nu in een fase waarin we geen punten mogen verspelen. Zeker niet in de eigen ArenA.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots