Menu
'Niet rijker rekenen dan je bent'

'Niet rijker rekenen dan je bent'

Frank de Boer kijkt uit naar de ontknoping van de Eredivisie. De trainer van Ajax hoopt uiteraard op het kampioenschap, maar weet dat Ajax daarvoor afhankelijk is van PSV. Daarom stelt hij voorlopig de tweede plaats als norm. Een mooie bijkomstigheid is dat De Boer tijdens de finale van het seizoen over een fitte selectie beschikt.

Zowel Nicolai Boilesen als Daley Blind is zondag weer inzetbaar tegen Excelsior. Boilesen trainde donderdag apart met lichte liesklachten, maar bleek vrijdag tijdens de training weer helemaal fit. De jonge Deen deed gewoon weer met de groepstraining mee. Ook Daley Blind is weer helemaal wedstrijdfit. De linksback is volledig hersteld van zijn enkelblessure en maakte donderdag een succesvolle rentree bij Jong Ajax. Wie van de twee er zondag tegen Excelsior zal spelen, liet De Boer tijdens de persconferentie nog even in het midden. ,,Dat is nog geen uitgemaakte zaak.”

De opdracht voor de laatste drie wedstrijden is simpel, zo weet De Boer. ,,We spelen nog drie competitiewedstrijden, dus dat moeten gewoon negen punten zijn. Pas dan kunnen we kijken wat PSV heeft gedaan. Voorlopig staan ze nog een punt voor op ons. Als we drie keer winnen hebben we in ieder geval Twente van ons afgeschud. Daarom is de tweede plaats de norm. Je moet je niet rijker rekenen dan je bent.”

Zowel Boilesen als Blind zijn zondag tegen Excelsior weer inzetbaar. Zowel Boilesen als Blind zijn zondag tegen Excelsior weer inzetbaar.

Hoewel Excelsior in de kelder van de Eredivisie meedraait, ziet De Boer de wedstrijd op Eerste Paasdag niet als tussendoortje. ,,Excelsior heeft de laatste twee uitduels gewonnen. Natuurlijk hebben ze dit seizoen veel punten laten liggen, maar ze hebben AZ dit seizoen vijf punten afgesnoept. En in de uitwedstrijd tegen Excelsior hebben wij ook twee punten laten liggen. Dat ze op de zestiende plaats staan, zegt dus niet zoveel.”

Over Vurnon Anita viel aan het einde van de persconferentie nog goed nieuws te melden. De kleine Ajacied gaat zijn contract bij Ajax verlengen, zo bevestigde De Boer desgevraagd. ,,Vurnon is een exponent van de Ajax-opleiding. Het is geweldig dat hij langer bij ons blijft.” Over de twee stagiairs van Ajax Cape Town zei De Boer: ,,Zowel Thulani Serero (21) als Clayton Daniels (26) hebben afgelopen week een heel goede indruk achtergelaten. Hennie Spijkerman heeft natuurlijk al eerder met ze gewerkt tijdens zijn periode als trainer in Zuid-Afrika. Hij is zeer te spreken over hun ontwikkeling. Zaterdag na de training zullen we ze laten weten of ze mogen blijven. Dan zal er dus meer duidelijkheid over een mogelijk langer verblijf bij Ajax zijn.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Na de wedstrijd tegen Excelsior heeft Toto als official partner van Ajax nog een presentje voor alle Ajax-supporters. Iedereen die in de Amsterdam ArenA aanwezig is krijgt na afloop een keycord met actieflyer. Je ontvangt als nieuwe Toto-speler GRATIS 25 euro bonus door in te zetten via www.toto.nl/ajax.

Ben je iemand die de uitslag van Ajax-wedstrijden vaak goed voorspelt? Dan kan jouw voetbalkennis je aardig wat opleveren! Als je tussen 22 april en 29 mei minimaal 25 euro inzet, dan verdubbelt Toto het bedrag met 25 euro. Je hebt dan dubbel zoveel kans om jouw voetbalkennis te verzilveren. Bovendien maak je als nieuwe Toto-speler kans op twee kaarten voor de bekerfinale FC Twente - Ajax!

Naar de website van Toto