Menu
Niet spelen, maar trainen voor veel publiek

Niet spelen, maar trainen voor veel publiek

Terwijl de UEFA Champions League op volle toeren draait, komen Ajax en diens tegenstander Internazionale pas volgende week in actie. Dus krijgt Ajax de tijd om zich voor te bereiden op de nationale topper tegen PSV. Dat gebeurde woensdag in de stromende regen.

De spelers mochten zich op woensdag verheugen in een grote belangstelling. Vanuit KPN was een groot aantal prijswinnende toeschouwers binnen het hek aanwezig, maar ook drie jeugdteams en hun begeleiders van Sparta Praag keken de ogen uit. Vooral Zdenek Grygera had hun belangstelling. De Tsjech deed een klein gedeelte mee met de groep, maar haakte vanwege zijn bekende spierblessure vrij snel af. Dit tot grote bezorgdheid van zijn landgenoten langs het veld.

Hoewel er gisteren en vandaag volop op Europees niveau wordt gevoetbald, is Ajax pas volgende week aan de beurt om tegen Internazionale te spelen. ,,Het gevoel bij ons is niet vreemd, ondanks dat nu de achtste finales worden gespeeld", vindt Danny Blind. ,,Het was van te voren bekend dat het stadion in Milaan deze week niet beschikbaar zou zijn omdat AC Milan er speelt. Daar stel je je op in."

Ajax mag dan niet voetballen deze midweek, de club verdwijnt vrijdag wel in de koker voor de loting voor de kwartfinale, halve finale en de eindstrijd van de UEFA Champions League 2006. Zal dat een extra motivatie zijn voor zijn ploeg, als de spelers horen dat bijvoorbeeld FC Barcelona in de kwartfinale wacht? ,,Wij moeten ons focussen op Internazionale. Niet op wie onze mogelijke tegenstander wordt", is Blind duidelijk.

Vanavond zit de trainer uiteraard wel voor de televisie om PSV te kijken. Draagt hij de spelers op ook te kijken? ,,Ik hoef onze spelers niet te verplichten naar die wedstrijd te kijken. Ik neem toch aan dat ze dat uit zichzelf wel doen. Zelf zal ik niet met pen en papier op de bank zitten. PSV heeft voor ons weinig geheimen. Het hoeft ook geen voordeel voor ons te zijn dat PSV vanavond een zware wedstrijd speelt tegen Lyon. Het is alleen vervelend voor een ploeg om twee keer in de week te spelen als er kleine blessures zijn. Verder is het alleen maar lekker om te voetballen."

Blind heeft zelf nog altijd wel een aantal personele problemen. Zo zijn Grygera, Galásek, Heitinga, Sneijder maar ook Vermaelen niet fit. Nourdin Boukhari is zaterdagavond geschorst, dus de trainer zal alle opties die hij heeft aan de linkerkant goed analyseren. Daarvoor heeft hij bovendien nog een training. Donderdag zijn de spelers vrij en vrijdag werkt het team een besloten oefensessie af in de Amsterdam ArenA.