Menu

Niet voor iedereen een vrije dag

De dinsdag is normaal gesproken een vrije dag voor de spelers van Ajax. Toch bevolkte deze dinsdagochtend een klein groepje Ajacieden het mistige trainingsveld.

Richard Witschge, Andre Bergdølmo, Maarten Stekelenburg en John O'Brien, allen herstellende van lichamelijke ongemakken, werkten onder toeziend oog van conditietrainer Laszlo Jambor, fysiotherapeut Mark Haak en assistent-trainer Tonny Bruins Slot een pittige training af.

De oefensessie werd afgesloten met fanatieke partijvormen. Op een klein veld speelden de revaliderende voetballers eerst een-tegen-een en daarna twee-tegen-twee. Richard Witschge viel niet alleen op door zijn vloeiende balbehandeling, maar ook door zijn voortdurende aanmerkingen op 'scheidsrechter' Bruins Slot, die volgens de Amsterdammer hem voortdurend benadeelde in het bijhouden van de score en het toekennen van uitballen. Bruins Slot, die zoals gewoonlijk de training in vijf talen leidde, was zich van geen kwaad bewust. ,,Ik heb die Witschge nog naar Ajax gehaald, samen met zijn broertje. En later nog naar Barcelona ook.'' ,,Daar heb je dan nu zeker spijt van'', lachte Witschge terug.

Het was verheugend te zien dat John O'Brien weer met een bal bezig mocht zijn. De Amerikaanse linksachter verloor het samen met Bergdølmo nog wel van het duo Witschge/Stekelenburg, maar genoot zichtbaar van het feit dat er een einde lijkt gekomen aan de tijd dat hij alleen maar rondjes om het veld mocht lopen. ,,Lekker om weer met de bal te trainen'', zei O'Brien. ,,Ik ben nog maar net op deze manier bezig, dus ik weet nog niet zeker wanneer ik weer met de groep kan trainen, maar dat moment is in zicht.''