Menu
'Niets is onmogelijk'

'Niets is onmogelijk'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Ricardo van Rhijn aan de beurt.

Na de column van Tessel Middag is de eer nu aan mij om mijn eerste column voor jullie te schrijven. Ik ben blij dat het herstel van mijn blessure sneller liep dan verwacht en ik nu weer voluit kan meespelen met Ajax 1. Helaas ging het tegen FC Groningen niet al te goed, maar we zijn er nu nog meer op gebrand om die nare smaak weg te spoelen tegen Heracles Almelo. En daarna wacht natuurlijk Paris Saint Germain, een geweldige tegenstander om tegen te spelen.

Net als iedereen zat ook ik tijdens de Champions League-loting voor de tv. We kwamen natuurlijk pas als derde uit de pot, dus mijn eerste gedachte was: daar zijn we weer in een sterke poule... Het zijn vier heel mooie wedstrijden als je even Barcelona en Paris Saint Germain eruit pakt. Maar ook APOEL heeft niet al te lang geleden nog de kwartfinale gehaald. Het wordt lastig, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter.

Niets is onmogelijk. We hebben al vaker bewezen dat we kunnen winnen van grote ploegen, als we bijvoorbeeld kijken naar clubs als Manchester City en FC Barcelona. PSG is hartstikke sterk en heeft individueel goede spelers die van niets iets kunnen maken, dus het wordt ontzettend lastig. In de Champions League is het beste van het beste in Europa, dus het maakt het alleen maar mooier dat spelers als Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez weer naar de Amsterdam ArenA komen. Zij zijn weer terug bij hun oude club, en voor ons als nieuwe en jonge spelers is het een mooie test om ons met ze te kunnen meten.

Een thuiswedstrijd in de Champions League geeft altijd een extra soort spanning. We melden ons altijd 's middags in een hotel om gezamenlijk te lunchen en daarna onze rust te pakken. Anderhalf uur van tevoren vertrekken we dan vanuit ons hotel met zijn allen naar de ArenA. Je zou zeggen dat je dan die ochtend lekker tot een uur of elf in bed kunt blijven liggen, maar ik vind het juist heel prettig om op tijd op te staan en een goed ontbijtje te nemen. Zo kan ik 's middags ook beter even rusten dan dat ik rond het middaguur pas opsta en daarna geen oog meer dichtdoe.

Het zijn wedstrijden waar je het toch allemaal voor doet, het is het allerhoogste niveau qua clubvoetbal. Er zitten wat extra zenuwen bij, het is de hele sfeer en de omgeving die anders is. Er gaan meer mensen over die wedstrijden praten, ook al is de wedstrijd tegen Heracles van morgen ook super belangrijk voor ons. We spelen alleen minder vaak tegen ijzersterke clubs als PSG, dus dat geeft toch een speciaal gevoel.

Na een Champions League-wedstrijd giert de adrenaline altijd nog door mijn lichaam. Het is nog nooit voorgekomen dat ik thuis kwam en meteen kon slapen. Meestal kijk ik nog even de samenvatting terug op tv, lekker op de bank. Op die manier kan ik rustig de adrenaline uit mijn lichaam laten wegvloeien, zodat ik langzaam moe word tegen een uurtje of 1 of 2 zodat ik dan lekker kan slapen. Het zijn korte nachten, maar met een rustige uitlooptraining die de dag erna op het progamma staat maakt dat niet heel veel uit.

Het worden twee belangrijke thuiswedstrijden, de komende dagen. Elk met hun eigen sfeer, en hoewel er meer aandacht uitgaat naar de Champions League willen we natuurlijk ook tegen Heracles 'gewoon' winnen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief