Menu
Nieuw Ajax B2 pakt Lions City Cup

Nieuw Ajax B2 pakt Lions City Cup

Het nieuwe Ajax B2 heeft bij de Lions City Cup in Singapore de eerste prijs behaald. Het Onder 15-team dat werd geleid door trainers Michel Kreek en Frank Peereboom won in de finale overtuigend met 4-1 van Singapore Onder 16.

Het seizoen voor deze jeugdspelers duurde nog wat langer dan voor de andere Ajacieden. Het nieuwe B2-team van trainer Frank Peereboom kon in Singapore alvast wennen aan elkaar. ,,Voor mij was het lekker binnenkomen bij deze groep", aldus Peereboom desgevraagd. ,,We waren met de nieuwe B2 waarin nieuwe jongens als Guido Janssen van Utrecht, Ezra Walian van AZ, Nabi Hakizadeh van Sparta en keeper Stan van Bladeren die vanuit de amateurs naar Ajax komt, konden wennen. De jongens die al in de C1 zaten hebben die nieuwe jongens uitstekend opgevangen. Elke maaltijd was er ook een andere tafelverdeling door de jongens zelf gemaakt, waardoor het een hechte groep is geworden."

De omstandigheden in Singapore waren lastig. Zo was het er bijvoorbeeld snikheet, waardoor er behoorlijk aangepast getraind moest worden. In de eerste wedstrijd tegen Singapore onder 16 was het team nog niet aan die omstandigheden gewend. ,,Het was fysiek heel zwaar", reageert Peereboom die samen met Kreek de ploeg leiding gaf en in de wedstrijden bleef doorwisselen om iedereen zijn speelminuten te gunnen. ,,We waren wel de betere ploeg, maar gaven het toch weg." Singapore won met 1-2, maar won de twee volgende wedstrijden van FC Porto en Manchester City. ,,Het toernooi was waanzinnig", aldus Peereboom. ,,Ze waren ook erg blij met Ajax en de spelers ontpopten zich tot echte publiekslievelingetjes. Het was gaaf om het commentaar op televisie te horen. Elke wedstrijd leverden wij de Man van de Wedstrijd af en Abdelhak Nouri was de meest waardevolle speler van het toernooi. Ezra Walian werd topscorer."

In de finale verstevigde Walian zijn topscorerspositie met twee goals. Zijn negen doelpunten tijdens het toernooi brachten hem de persoonlijke titel van topscorer. Maar ook als team deed Ajax het in de finale uitstekend. ,,Er zat wel een beetje spanning in de ploeg. De tegenstander was fysiek goed en bewoog ook uitstekend. Maar ons positiespel was prima. Bij rust stonden we met 1-0 voor. In de rust hebben we gezegd dat we spelen om Lions Cup en dat we in de tweede helft elf leeuwen wilden zien die vochten voor hun prijs. Dat is gebeurd. We speelden fantastisch!" Abdelhak Nouri en Adham El Idrissi maakten de andere twee goals die Singapore U16 de das omdeden. Het was de ultieme revanche voor de nederlaag die Ajax had geleden in de openingswedstrijd van het evenement.

,,Het winnen van de Cup was een mooi slot van een mooie ervaring", besluit Peereboom tevreden. De spelers hebben nu vijf weken vrij en melden zich weer op 6 augustus voor de eerste training.


Ajax speelde het toernooi met de volgende talenten:

1. Joost Meendering (GK)
2. Noussair Mazraoui
3. Leon Bergsma
4. Guido Janssen
5. Mauro Savastano
6. Donny van de Beek
7. Nabi Hakimzadeh
8. Vince Dekker
9. Ezra Walian
10. Abdelhak Nouri (C)
11. Vaclav Cerny (Tsjechische proefspeler)
12. Stan van Bladeren
14 Teun van Zweeden
15. Christian Rosario
16. Shivaro Hok Ahin
17 Furkan Kurban
18. Adham El Idrissi
19 Philippe Sandler

Tekst: Ajax.nl
Foto: Muse PR