Menu
Nieuw Ajax-jaar geopend

Nieuw Ajax-jaar geopend

De trots bij Els en Ad Bergkamp stond behoorlijk in contrast met de teleurstelling op het gezicht van Alfons Groenendijk. De vrijwilligers namen hun ‘kistje van het bestuur’ stralend in ontvangst. Sportman Groenendijk baalde van de verloren nieuwjaarswedstrijd.

De nieuwjaarsreceptie van Ajax wordt traditioneel vooraf gegaan door een wedstrijd tussen Lucky Ajax en de technische staf. Lucky Ajax won het treffen met klein verschil: 4-3. ,,Ik heb nog steeds een pesthekel aan verliezen’’, verklaarde assistent-trainer Groenendijk zich nader.

Dick Schoenaker (namens de technische staf) en Frank de Boer (Lucky Ajax) volgen de toss van scheidsrechter Maurice de Hond. Dick Schoenaker (namens de technische staf) en Frank de Boer (Lucky Ajax) volgen de toss van scheidsrechter Maurice de Hond.

Na een opbeurende stroom nieuwjaarswensen van talloze collega-Ajacieden, kon de trainer alsnog glimlachen. Bij elke stap werd ook Groenendijk het beste toegewenst voor 2007. Zo verging het zondagmiddag elke Ajacied op de Toekomst.
Els en Ad Bergkamp begonnen hun Ajax-jaar wel met een brede lach. De Bergkampjes begonnen het jaar zelfs met een dubbele, kamerbrede glimlach. Ajax-voorzitter John Jaakke verraste de vrijwilligers met ‘het kistje van het bestuur’. Sinds afgelopen jaar worden enkele van de vele vrijwilligers die de club rijk is, door de club extra in het zonnetje gezet. Dit jaar kwam het roodwitte echtpaar Bergkamp de eer toe te worden uitgeroepen tot vrijwilligers van het jaar.

Ook John Bosman was speciaal voor de nieuwjaarswedstrijd te bewonderen in het Ajax-shirt. Ook John Bosman was speciaal voor de nieuwjaarswedstrijd te bewonderen in het Ajax-shirt.

Roodwit moest zondag vooral ook letterlijk worden genomen. Gestoken in een Ajax-overhemd draaide het paar een bardienst. Een tikkeltje verbouwereerd werden de Ajacieden achter de bar weggeplukt. ,,Je hebt een privé-leven en je hebt Ajax’’, probeert Els Bergkamp haar clubliefde in woorden te vatten. Ad Bergkamp: ,,Ajax is alles voor ons.’’ De twee vrijwilligers zijn bijna dag en nacht in touw voor hun club. Van het beantwoorden van fanmail tot het inpakken van welkomstgeschenken voor kersverse leden van de Ajax Kidsclub. En van een bardienst op de Toekomst of in het Supportershome tot het bijwonen van een training van de selectie. De Bergkampjes zijn vrijwel altijd in of rondom de Amsterdam ArenA te vinden. En dat al bijna tien jaar lang.

Aron Winter en Bryan Roy vochten menig duel uit in de middencirkel. Aron Winter en Bryan Roy vochten menig duel uit in de middencirkel.

,,Het is gewoon een kwestie van clubliefde’’, motiveert Els Bergkamp alle vrijwillige diensten. Ad Bergkamp: ,,Het is simpel. Waar nodig steek je de handen uit de mouwen voor je club. Dit kistje hadden we nooit verwacht. Je doet het toch niet voor jezelf? Alles voor de club. Daar gaan we voorlopig lekker mee door ook. Dat moet ook. De club draait niet zonder vrijwilligers.’’

Na de nieuwjaarswedstrijd troffen Ajacieden van alle generaties elkaar in de kantine van de Toekomst. Hier wensen Sjaak Swart en Frank de Boer elkaar het beste voor 2007. Na de nieuwjaarswedstrijd troffen Ajacieden van alle generaties elkaar in de kantine van de Toekomst. Hier wensen Sjaak Swart en Frank de Boer elkaar het beste voor 2007.

Kort terug naar het duel voorafgaand aan de receptie, voorafgaand aan de speech van Jaakke en het roodwitte eerbetoon aan de vrijwilligers. Op een kletsnat kunstgrasveld werkten twee Ajax-elftallen zich fiks in het zweet. Aan voetbalervaring geen gebrek bij de roodwitte en in zwart reservetenue gestoken Ajacieden. Mannen als Aron Winter, Rob en Richard Witschge, John Bosman en Bryan Roy trakteerden toeschouwers op fraaie voetbalstaaltjes. Gerry Vink poeierde er namens de technische staf lustig en doeltreffend op los. Lucky Ajax en de leden van de technische staf bleken aardig aan elkaar gewaagd. Beide partijen pikten bijna beurtelings hun doelpunten mee.

De beide elftallen broederlijk bijeen. De leden van de technische staf hulden zich in het zwarte reservetenue. Lucky Ajax gaf in het vertrouwde rood en wit acte de presence op het natte kunstgrasveld. De beide elftallen broederlijk bijeen. De leden van de technische staf hulden zich in het zwarte reservetenue. Lucky Ajax gaf in het vertrouwde rood en wit acte de presence op het natte kunstgrasveld.

In de slotfase toch nog een controversieel moment. Na een vermeende overtreding op ‘trainer’ Roy counterde Lucky Ajax naar hartelust. Tot ontzetting van Roy, Groenendijk en alle overige spelers van de technische staf, mondde de counter uit in de 4-3. Luttele tellen later poseerden de spelers van Lucky Ajax juichend voor de fotografen. De leden van de technische staf dropen balend af. Volgende nieuwjaarswedstrijd beter.