Menu
Nieuw betaalsysteem in ArenA

Nieuw betaalsysteem in ArenA

Vanaf vandaag wordt een nieuw betaalsysteem in de Amsterdam ArenA ingezet. Alle Card Uitgifte Punten zijn vernieuwd en een groot aantal kassasystemen bij de Horeca Uitgifte Punten is gemoderniseerd.


Zowel de techniek achter deze systemen als de apparaten waren toe aan vernieuwing. De nieuwe betaal- en kassasystemen zijn uniek en speciaal ontwikkeld voor de Amsterdam ArenA. Het betaalmiddel in het stadion blijft de vertouwde ArenA Card met dezelfde waardes van 10, 20 of 50 euro.
De nieuwe Card Uitgifte Punten zijn op overzichtelijke plekken in het stadion opgehangen waar met een pinpas een ArenA Card kan worden gekocht. In het stadion staan nu nog de oude blauwe Card Uitgifte Punten op de omlopen, maar deze zijn uitgeschakeld. Mocht door onvoorziene omstandigheden het noodzakelijk zijn dan worden deze aanstaande zaterdag alsnog ingezet.
De nieuwe Card Uitgifte Punten zijn beter bedienbaar door een modern touchscreen en minder storingsgevoelig. Betaling van ArenA Cards is mogelijk met een pinpas. De vijfendertig persoonlijke uitgifte punten van ArenA Cards blijven ongewijzigd. Hier kan men worden betaald met contant geld.
Bij verschillende Horeca Uitgifte Punten op de eerste en tweede ring van het stadion, met uitzondering van het hoofdgebouw, is een groot deel van de oude kassasystemen vervangen door nieuwe. Deze nieuwe kassasystemen hebben een grotere display waarop bestellingen zijn mee te lezen en ook deze systemen zijn minder storingsgevoelig.
Het nieuwe betaal- en kassasysteem is een onderdeel van het Smart Stadium Concept. Het Smart Stadium Concept zal in de toekomst meerdere stadion gerelateerde diensten toegankelijker maken voor organisatoren en bezoekers van de Amsterdam ArenA.