Menu
Nieuw contract Frank de Boer

Nieuw contract Frank de Boer

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Frank de Boer over een nieuw contract, dat hem als hoofdtrainer aan Ajax bindt. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2011 en loopt tot en met 30 juni 2014.

Frank de Boer (Hoorn, 15 mei 1970) was als speler vanaf de B-junioren actief bij Ajax. Hij kwam, na vier seizoenen in de jeugdopleiding te hebben gezeten, elf seizoenen uit voor het eerste elftal. Daarin speelde hij ruim 400 officiële wedstrijden. De linksbenige verdediger won bij Ajax diverse landstitels, KNVB Bekers, Super Cups, de Europa Cup 1, de wereldbeker en de UEFA Cup. In 1999 vertok hij naar het buitenland waar hij achtereenvolgens speelde voor FC Barcelona, Glasgow Rangers, Galatasaray en Al-Rayyan. De Boer was op vijf eindtoernooien actief als international, hij kwam in totaal 112 keer uit voor het Nederlands Elftal.

Als trainer begon De Boer, die in 2007 zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, in het seizoen 2006-2007 bij de D1 van Ajax. De afgelopen tweeënhalf jaar was hij trainer bij de A1 en tevens assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands Elftal, waarmee hij afgelopen zomer tweede werd op het WK in Zuid-Afrika.

Hennie Spijkerman wordt per direct aan de technische staf van Ajax toegevoegd. Hij wordt samen met Danny Blind assistent van De Boer. Spijkerman (60) kwam in 2006 naar Ajax en was onder Henk ten Cate en Adrie Koster assistent-trainer. Het afgelopen half jaar was hij technisch directeur bij Ajax Cape Town.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Het nieuwe contract van hoofdcoach Frank de Boer loopt tot en met 30 juni 2014. Het nieuwe contract van hoofdcoach Frank de Boer loopt tot en met 30 juni 2014.