Menu
Nieuw contract voor keeper Alblas

Nieuw contract voor keeper Alblas

Ajax en Norbert Alblas (20) hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2015. De nieuwe verbintenis gaat in op 1 juli 2015 in en loopt tot en met 30 juni 2016.

Alblas werd op 12 december 1994 geboren in Amstelveen. De doelman speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax en maakt deel uit van de selectie van Jong Ajax. Hij maakte op 16 augustus 2014 zijn debuut in het betaald voetbal in de Jupiler League-wedstrijd Fortuna Sittard - Jong Ajax (0-2). In totaal speelde de sluitpost acht officiële wedstrijden voor het beloftenelftal.

Een kleine vier maanden na zijn debuut in het betaald voetbal raakte Alblas geblesseerd aan zijn knie. Een kruisbandblessure houdt hem sinds 8 december 2014 aan de kant. Na de operatie in januari dit jaar is zijn vizier inmiddels op zijn revalidatie gericht. De contractverlenging geeft hem daarbij een mooie stimulans. ,,Ondanks mijn blessure liet de club direct weten dat ze met me verder wilden. Daar spreekt vertrouwen uit. Het is nu zaak om weer fit te worden en zo sterk mogelijk terug te komen. Naar verwachting ben ik tot de winterstop nog met revalideren bezig. Begin 2016 hoop ik weer wedstrijden te kunnen spelen.”

Alblas maakt deel uit van een talentvolle generatie Ajax-keepers. In het ideale scenario zit daar ook de doelman van de toekomst bij. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars: ,,Eén van hen moet het eerste elftal halen. Zo zou het in ieder geval moeten zijn. We willen ook onze toekomstige keeper van Ajax 1 zelf opleiden.”

Meer over de contractverlenging van Norbert Alblas zie je vanaf dinsdagavond op Ajax TV

Tekst en foto's: Ajax.nl

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en keeper Norbert Alblas schudden elkaar de hand na de contractverlenging. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en keeper Norbert Alblas schudden elkaar de hand na de contractverlenging.