Menu
Nieuw gras en nieuwe ballen

Nieuw gras en nieuwe ballen

Op een kakelverse grasmat en met de nieuwste generatie adidas-ballen aan de voet begon Ajax vrijdagmorgen met de voorbereidingen op het duel met Vitesse.

Klaas Jan Huntelaar met de nieuwe ballen. Klaas Jan Huntelaar met de nieuwe ballen.

Na de twee concerten van Madonna werd afgelopen week met man en macht gewerkt aan de aanleg van een nieuwe grasmat in de Amsterdam ArenA. Vrijdagmorgen konden de spelers van Ajax er voor het eerst kennis mee maken. De training luidde ook de terugkeer van de internationals in. Nadat Wesley Sneijder, John Heitinga, Urby Emanuelson, Ryan Babel, Klaas Jan Huntelaar, Markus Rosenberg en Tom de Mul gistermiddag al present waren bij de wandeling door het Amsterdamse Bos, draaiden ze nu volledig mee tijdens de voorlaatste oefensessie voor de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Rosales en Emanuelson in duel. Rosales en Emanuelson in duel.

De aftrap zal zondagmiddag om 14.30 uur worden verricht met dezelfde, fonkelnieuwe adidas-bal, die sinds vandaag door alle elftallen van de club wordt gebruikt. Sinds de eerste training van begin juli werkte Ajax nog met de Teamgeist, de bal die door adidas speciaal werd ontwikkeld voor het wereldkampioenschap van afgelopen zomer in Duitsland. De nieuwe bal heeft net als zijn voorganger een minimum aan naden en is opgebouwd uit de voor Ajax toepasselijke kleuren rood en wit.

Globaal gezien bestond de vrijdagtraining uit twee delen. Een serie positiespelletjes en inspeeloefeningen werd gevolgd door een paar grote partijvormen op een helft van het totale veld. Vanaf de tribune werden de verrichtingen van Henk ten Cate en zijn selectie door een flink aantal Ajax-fans gevolgd.
Zaterdag volgt nog een training, om 10.30 uur. Het decor is dan weer als vanouds (het trainingsveld naast het stadion), de nieuwe ballen blijven gehandhaafd.