Menu

Nieuw kunstgras op De Toekomst

Nadat de zaaltjes in De Arena en op De Toekomst reeds voorzien zijn van de nieuwe kunstgrasvelden, wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een kunstgras voetbalveld.

Vorige week arriveerden de eerste materialen op de parkeerplaats net buiten het toegangshek van De Toekomst. Daarna werden het zand en het rubber gemengd en dinsdagochtend is het liggende kunstgrasveld los gesneden.

De verwachting is dat het nieuwe veld begin juni voltooid is. De afgelopen zes jaar, vanaf de opening van het sportcomplex, werd het kunstgrasveld regelmatig gebruikt. Gerard Holsheimer, directeur van de Toekomst: ,,Het nieuwe veld lijkt veel meer op een echt grasveld, waardoor we sneller geneigd zullen zijn om wedstrijden daarop te spelen." Het kunstgrasveld mag echter maar tot een bepaalde jeugdklasse worden gebruikt; de hogere elftallen moeten op de trationele ondergrond spelen en als dat vanwege het weer niet mogelijk is, dan wordt de wedstrijd afgelast.

Holsheimer is blij met de mat. ,,Dit is een grote vooruitgang ten opzichte van de vorige mat."

Directeur Arie van Eijden liet zich in juli vorig jaar al uit over kunstgras naar aanleiding van de enquete die de KNVB had opgezet. ,,Op het nieuwe veld moeten de specifieke spelkenmerken van voetbal tot zijn recht komen. Verder staat de veiligheid van de spelers natuurlijk voorop. Ik doel bijvoorbeeld op het kunnen maken van slidings zonder dat er blessures ontstaan,? aldus de heer Van Eijden destijds.

Voordat Ajax misschien in de toekomst over zal gaan op kunstgras in de Arena, zijn we al vele stappen verder: ,,Ajax gaat zelf eerst alles goed onderzoeken", aldus de algemeen directeur vorig jaar. ,,Belangrijk is dat Ajax speltechnisch perfect uit de voeten kan op het veld.?