Menu
Nieuwe Ajax Vrouwen tekenen contract

Nieuwe Ajax Vrouwen tekenen contract

De Ajax Vrouwen verwelkomen dit seizoen twee nieuwe talenten. Doelvrouw Paulina Quaye en verdedigster Vita van der Linden zetten hun handtekening onder hun nieuwe Ajax-contract.

Quaye zal dit seizoen te zien zijn als derde keepster van de Ajax Vrouwen. De 17-jarige doelvrouw maakt sinds twee jaar deel uit van het CTO KNVB talententeam en heeft zich in die jaren dusdanig ontwikkeld dat een volgende stap niet uit kon blijven. Quaye, die tevens uitkomt voor het nationale team Onder-19, zal twee keer per week meetrainen met de Ajax Vrouwen. Daarnaast zal ze meespelen in oefenduels en neemt zij bij schorsingen en blessures plaats op de bank. De overige trainingen volgt Quaye bij het CTO Amsterdam talententeam.

Quaye: ,,Voor mij is dit een heel bijzonder moment. Je komt hier het stadion inlopen om je eigen contract te tekenen. Dat voelt heel officieel en hartstikke mooi. Ik ben nu de jongste keepster van de club. Bij Ajax kan ik me goed ontwikkelen tijdens trainingen. Daarnaast speel ik wedstrijden bij CTO. Die combinatie is ideaal.’’

Van der Linden (18) voetbalde bij Eindhoven CTO en speelde eveneens in het nationale team Onder-19. Bij het ondertekenen van haar contract verbindt de jonge verdedigster zich voor één jaar aan de club. ,,Ik ben heel erg blij met mijn contract. Dat ik überhaupt naar een eredivisieclub mag en dan ook nog een van de beste is geweldig. Ik ben nog best jong, maar ik hoop dat ik er na dit jaar nog wat jaartjes aan vast kan plakken bij Ajax.

Tekst en foto: Ajax.nl

Paulina Quaye en Vita van der Linden
Paulina Quaye en Vita van der Linden