Menu
Nieuwe Ajax-leden geïntroduceerd

Nieuwe Ajax-leden geïntroduceerd

Ajax voert een actief ledenbeleid. 1 juli is de datum waarop, vrijwel jaarlijks terugkerend, Ajacieden officieel als lid toetreden tot hun club. Na die officiële datum – een hoogtepunt voor de kersverse clubleden – volgt een uitgebreide introductieavond. Donderdag kregen de 27 ‘jongste’ leden meer te horen over Ajax, de organisatie van de vereniging, de NV en veel meer…

Heeft een potentieel lid toegevoegde waarde? Is het Ajax-lidmaatschap gepast als beloning voor bewezen diensten? Hoe betrokken is het beoogde nieuwe clublid? Het zijn vragen waar het bestuur zich jaarlijks terugkerend over buigt. Bij het toelaten van nieuwe leden richt het bestuur zich bovendien op een afspiegeling van de huidige bevolking, leeftijd, vrouw en supporter.

Donderdag werden de nieuwste leden uitgenodigd door Ajax op de Toekomst. In het bijzijn van voorzitter Uri Coronel, bestuurslid Cor van Eijden, Ajax-archivaris Wim Schoevaart en commercieel directeur Henri van der Aat werden zij ingeluid als lid van de vereniging AFC Ajax.

De zeventien nieuwe Ajax-leden zijn:

L. Bamberger, R. Brandsteder, C. Bijleveld, A. Colijn, D. Eveleens, M. Eveleens, P. Heye, T. Holtslag, M. Renger, R. Robijn, R. Stroet, W. van Tooren, R. van Vliet, G. Walgraeve, M. Wagenmakers, R. Zegerius en T. Zomer.

Tien medewerkers van Ajax worden ook lid van de club. Vanwege hun 12,5-jarig dienstverband én hun sterke band met en verdiensten voor de club zijn ook Daan van der Burg, Frank van Deursen, René Enthoven, Michael Goeman, Patrick Ladru, Heini Otto, Hennie de Regt, Erna Spil, Ivo Trijbits en René Wormhoudt lid van Ajax. Het is geen automatisme dat personeelsleden Ajax-lid worden. Er worden ook andere criteria gevolgd.