Menu
Nieuwe competitie-opzet Eredivisie Vrouwen

Nieuwe competitie-opzet Eredivisie Vrouwen

Voor de Ajax Vrouwen gaat vrijdag het seizoen 2016-2017 ook eindelijk officieel van start. De competitie-opzet is dit jaar anders dan voorgaande seizoenen met play-offs als toetje.

Met de entree van Achilles’29 in de Eredivisie voor Vrouwen komt het aantal competitiedeelnemers op acht teams. Vorig jaar kwamen de Nederlandse clubs elkaar vier keer in de competitie tegen. Komend seizoen drie keer, maar daarna spelen de nummers  1 t/m 4 en 5 t/m 8 play-offs tegen elkaar. De behaalde punten uit de competitie worden vervolgens gehalveerd en meegenomen naar de play-offs. 

Goed niveau
Trainer Ed Engelkes kan zich in de nieuwe opzet vinden: ,,Je wilt als club zoveel mogelijk op goed niveau spelen. Je speelt liever tegen Twente dan tegen de nummer laatst van dat moment. Dat is voor ons niet goed. De technische mensen proberen de speelsters uit de Eredivisie ook klaar te stomen voor het EK door op goed niveau wedstrijden te kunnen spelen.”

Marleen Molenaar, manager van de Ajax Vrouwen, besluit: ,,Als er meer wedstrijden worden gespeeld waarin de teams tot het uiterste moeten gaan, dan wordt het voor de fans ook aantrekkelijker.”

De Ajax Vrouwen beginnen vrijdagavond met het thuisduel met FC Twente. De aanvang is 19:30 uur. De toegang is gratis.

Speelschema Ajax Vrouwen