Menu
Nieuwe Coördinator Onderbouw

Nieuwe Coördinator Onderbouw

Percy van Lierop start per 1 juli 2015 als de nieuwe Coördinator Onderbouw van de Ajax jeugdopleiding. De 40-jarige opleider, eerder werkzaam als Hoofd Jeugdopleiding bij Red Bull Salzburg, is de opvolger van Michel Hordijk als leidinggevende voor de jongste leeftijdsgroepen. Hordijk op zijn beurt schuift door naar de afdeling Methodologie en gaat daar aan de slag met de verdere ontwikkeling en uitrol van de zogenoemde ´rode draad´ binnen de opleiding.

Percy van Lierop de nieuwe Coördinator Onderbouw op de Toekomst, wordt verantwoordelijk voor de implementatie van de opleidingsvisie en de dagelijkse gang van zaken in de Onderbouw, die loopt van de F2 (onder 8) tot en met de D2 (onder 12).

Van Lierop was een talentvolle jeugdspeler die in diverste vertegenwoordigende jeugdelftallen uitkwam, samen met onder andere Clarence Seedorf. Blessureleed stond een doorbraak in het betaalde voetbal in de weg. Hij was daarna werkzaam in het amateurvoetal en bij de jeugdopleiding van Willem II alvorens hij in 2005 in dienst kwam bij de Oostenrijkse voetbalbond. Van 2006 tot en met 2012 werkte van Lierop in diverse rollen bij het ambitieuze opleidingsproject van Red Bull Salzburg. Als Hoofd Jeugdopleiding was Van Lierop verantwoordelijk voor de opbouw van de academies in Salzburg, Leipzig, New York, Brazilië en Ghana. Alsmede voor de uitrol en de bewaking van de overkoepelende opleidingsfilosofie in deze verschillende vestigingen.

„Wat mij als voetballer niet gegeven was, het halen van de wereldtop, is daarna wel mijn nieuwe doel geworden als jeugdtrainer. Ik wil talenten helpen en opleiden voor de absolute top in het voetbal. Op uitnodiging van Wim Jonk heb ik vorig seizoen een aantal weken meegelopen op De Toekomst en ik ben echt onder de indruk geraakt van wat er hier gaande is. Ajax is altijd een bron van inspiratie geweest en er wordt nu gewerkt vanuit een duidelijke en onderscheidende visie. Individueel opleiden voor de wereldtop, dat sluit naadloos aan bij mijn eigen ideeën. Toen Wim mij vroeg voor deze job hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik ben blij met het vertrouwen en zie het als een grote uitdaging om bij te dragen aan dit mooie project.“

Wim Jonk legt uit: „Michel Hordijk heeft het uitstekend neergezet in de Onderbouw. Er zijn veel veranderingen doorgevoerd en we zien een duidelijke vooruitgang. Nu maakt Michel een nieuwe stap. Hij gaat ons helpen de rode draad verder te ontwikkelen en uit te rollen over de hele jeugdopleiding. Dit is een belangrijke stap in de verdere professionalisering en ik zal hier zelf ook nauw bij betrokken zijn. We moeten de Ajax-speelwijze doorontwikkelen op basis van een aantal voetbalprincipes en dit stevig verankeren.“

Tekst: Ajax.nl

Percy van Lierop
Percy van Lierop