Menu
Nieuwe datum RKC-Ajax

Nieuwe datum RKC-Ajax

De competitiewedstrijd RKC Waalwijk-Ajax is vanwege de nucleaire top (NSS) in Den Haag verplaatst naar donderdag 3 april om 15:45 uur. Indien Ajax op donderdag 3 april in de UEFA Europa League speelt, dan gaat deze wedstrijd naar woensdag 16 april 19:45 uur. Dat meldt de KNVB op zijn website. Oorspronkelijk zou RKC-Ajax op 22 maart worden gespeeld.

Indien op 3 april geen thuiswedstrijd van een Russische club geprogrammeerd zal zijn in de UEFA Champions League of de UEFA Europa League, dan zal RKC-Ajax verlaat worden naar 18:30 uur. Dit wordt pas duidelijk op 21 maart aanstaande als de loting voor deze wedstrijden plaatsvindt.

Tijdens de Nuclear Security Summit 2014 komen 58 wereldleiders op maandag 24 en dinsdag 25 maart bij elkaar in Den Haag om te spreken over nucleair terrorisme. Vanwege de druk die dat legt op de politie, is de KNVB met alle betrokken partijen (Ministerie van Veiligheid & Justitie, politie en burgemeesters) al sinds oktober 2012 in overleg over de organisatie van de wedstrijden in het weekeinde voorafgaand aan de internationale top.

Eerder werd al bekend dat een competitieronde van de Eredivisie rond het weekend van 21, 22 en 23 maart (speelronde 29) niet gespeeld kon worden. Deze week heeft nader overleg plaatsgevonden om na te gaan of er toch nog een aantal wedstrijden door kon gaan. Dit geldt echter niet voor RKC-Ajax.

De nucleaire top heeft geen gevolgen voor de bekerwedstrijd AZ-Ajax op 27 maart. De halve finale in de KNVB Beker gaat gewoon door op de deze week vastgestelde datum.

De kaartverkoop voor het bezoekersvak bij RKC-Ajax is nog niet gestart. Informatie over de kaartverkoop en vervoer naar Waalwijk volgt binnenkort.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Joep Leenen