Menu
Nieuwe editie Boogschieten op Ajax TV

Nieuwe editie Boogschieten op Ajax TV

Iedere maand beantwoordt Rik van den Boog vragen van Ajax-supporters in de rubriek 'Boogschieten' op Ajax TV. Donderdagavond is er een nieuwe aflevering van deze rubriek te zien in de uitzending op Eredivisie Live. Op Ajax.nl beantwoordt Van den Boog alvast één vraag.

Is Ajax zondag extra gemotiveerd om tegen Feyenoord te spelen na de wanvertoning van de Rotterdammers tegen Twente?
Sietze Vermeer
Van den Boog: ,,Dat wil ik nuanceren. We kennen allemaal de belangen die op de wedstrijden zitten, net als de enorme mediadruk. Het ene team kan daar wat makkelijker mee omgaan dat het andere team. Ik vind dat we altijd met respect met onze tegenstanders om moeten gaan. En ik denk dat het respect naar Feyenoord toe nog een stukje extra is. We hebben hele goede banden met het bestuur van Feyenoord. Er wordt op een heel normale manier met elkaar gecommuniceerd.

,,Ook de spelers onderling hebben een prima band, gaan goed met elkaar om en zullen met respect beide wedstrijden spelen. Waarbij ik wel zeg dat we, of de spelers in dit geval, er alles aan zullen doen om Feyenoord met een flinke achterstand naar huis toe te sturen zodat het alleen een kwestie van ophalen van de beker in Rotterdam zal zijn. Maar het moet wel met respect gebeuren. Echter; ook met respect mag je met heel veel goals verschil winnen. Dus laten we er vanuit gaan dat we dat ook zullen doen.”

Naast deze vraag heeft Van den Boog ook een aantal andere vragen beantwoord. Onder meer de kampioenspremie en de videoschermen in de Amsterdam ArenA komen daarbij aan bod.

De rubriek Boogschieten is donderdagavond in de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live te zien. De aflevering is ook te zien via Ajax.nl en Ajax TV On Demand van UPC.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst