Menu
Nieuwe Europese route Ajax A1

Nieuwe Europese route Ajax A1

De uitschakeling van Ajax 1 in de derde voorronde van de UEFA Champions League tegen Rapid Wien heeft ook gevolgen voor het Europese programma van de A1. Het hoogste jeugdelftal moet het zogenaamde 'Domestic Champions Path' van de UEFA Youth League gaan bewandelen.

Vorig seizoen begon de A1 de Youth League met een groepsfase van vier teams. Nu is de ploeg veroordeeld tot een langere en risicovollere route. Het 'Domestic Champions Path' schrijft twee knock-out rondes voor de winterstop voor. De acht overgebleven teams spelen vervolgens begin 2016 een dubbele ontmoeting tegen de nummers twee van de groepsfase. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de achtste finales, waarin de A1 vorig seizoen werd uitgeschakeld door AS Roma.

De Ajacieden plaatsten zich destijds als groepswinnaar rechtstreeks voor de laatste zestien. Om net zo ver te komen, moet de A1 als gezegd drie dubbele ontmoetingen in zijn voordeel beslechten. De loting voor de eerste twee rondes is op dinsdag 1 september in Nyon. Ronde 1 wordt op 30 september en 21 oktober gespeeld. Op 4 en 25 november is de tweede ronde ingepland.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Gerard van Hees