Menu

Nieuwe gezichten in Eredivisie

Een nieuw naam, een nieuw gezicht. Zo pakt het toevallig uit in het eerste seizoen van de Holland Casino Eredivisie 2002-2003. Want met RBC, FC Zwolle en Excelsior krijgt de hoogste divisie drie nieuwe clubs erbij en verdwijnen Sparta, FC Den Bosch en Fortuna Sittard.

Ajax speelt dus tegen drie nieuwe tegenstanders volgend seizoen. FC Zwolle werd kampioen van de Gouden Gids Divisie en RBC en Excelsior promoveerden na de nacompetitie.

Dat kostte het Sparta van oud-Ajacied Frank Rijkaard en Ajacied Aron Winter het eredivisieschap. Voor het eerst in de roemrijke historie van de Rotterdamse vereniging moet de club het volgend jaar op een lager platform uitvechten.

Ook FC Den Bosch redde het niet. Provinciegenoot RBC bleek over zes wedstrijden de betere ploeg te zijn, waardoor de formatie uit Roosendaal na een jaar terugkeert in de eredivisie.

Ajax hoeft dus niet meer naar Het Kasteel in Rottedam, maar wel naar Woudenstein, niet meer naar Sittard maar wel naar Zwolle en in plaats van de afslag naar Den Bosch moet de buschauffeur in het nieuwe seizoen richting Roosendaal koersen.