Menu
Nieuwe leden Ajax Academy Club

Nieuwe leden Ajax Academy Club

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen AZ kwam de Ajax Academy Club bijeen. Tijdens de jaarlijkse reünie van de club voor ex-jeugdspelers van Ajax ontvingen acht nieuwe leden hun lidmaatschapscertificaat. In de Madrid-zaal werden de oude en kersverse leden van de AAC onder meer toegesproken door hoofd jeugdopleiding Wim Jonk.

In totaal maakten dit keer 44 leden van de AAC gebruik van de uitnodiging om bij de jaarlijkse reünie aanwezig te zijn. Ook genoten de Ajacieden uit heden en verleden van een buffet voorafgaand aan Ajax - AZ. In totaal zijn meer dan honderd voormalige jeugdspelers lid van de Ajax Ajacademy Club.

,,Het is een bijzonder moment als je lid wordt van de Ajax Academy Club'', sprak Jonk de zaal vol Ajacieden toe. ,,Je hoort echt bij onze club. Ook als je inmiddels weg bent bij Ajax. Dit certificaat staat voor het echte Ajax-gevoel. Je bent altijd welkom.''

De leden van de Ajax Academy Club hebben hun sporen verdiend als Ajacied. Een talent moet langer dan zes jaar in de Ajax-jeugd hebben gespeeld, om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap. Daarvan moet minstens een seizoen op sportcomplex de Toekomst zijn doorgebracht. ,,Als je zes jaar of langer bij Ajax hebt gespeeld, ben je een echte Ajacied'', lichtte Ajax-medewerker Ed Lefeber het idee achter de AAC verder toe. ,,Het doel is om Ajacieden bij de Ajax-familie te houden. En om sowieso in contact te blijven met Ajax.''

In de Amsterdam ArenA reikte technisch hartlid Jonk donderdag certificaten uit aan de nieuwkomers: Leeroy Owusu, Danny Bakker, Daoud Bousbiba, Xavier Mous, Django Warmerdam, Elton Acolatse, Jizz Hornkamp en Sergio Hellings. Queensy Menig (donderdag selectielid bij het eerste) en Sheraldo Becker (dit seizoen door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle) ontvangen hun certificaat later.

Wim Jonk spreekt Elton Acolatse toe. Links bekijkt bestuursraadlid Dick Schoenaker het certificaat van de Jong Ajacied. Wim Jonk spreekt Elton Acolatse toe. Links bekijkt bestuursraadlid Dick Schoenaker het certificaat van de Jong Ajacied.

Bestuursraadlid Jan Buskermolen trad op als ceremoniemeester en gastheer voor de (ex-)Ajacieden. Ook zijn collega-bestuursraadlid Dick Schoenaker heette alle Ajacieden warm welkom. Na het uitreiken van de certificaten maakten de leden van de Ajax Academy Club gretig gebruik van het buffet.

,,Dit is een mooi gebaar van Ajax'', sprak Danny Bakker, kort nadat hij zijn certificaat in ontvangst had genomen. De Jong Ajacied draagt inmiddels liefst elf jaar het Ajax-shirt. Het lidmaatschap kon ook worden gezien als blijk van waardering voor alle opofferingen en inspanningen als Ajacied. Bakker, wijzend op zijn ingelijste Ajax-certificaat: ,,Dit bewijst dat je echt bij de Ajax-familie hoort. Nu hoop ik de stap naar Ajax 1 te maken. Ik heb dat in eigen hand en blijf daar elke dag keihard voor werken.''

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajacied Ed Lefeber (rechts) richt zich tot Sergio Hellings. Ajacied Ed Lefeber (rechts) richt zich tot Sergio Hellings.
Ook Danny Bakker is sinds donderdag (en 11 jaren als Ajacied) officieel lid van de AAC. Ook Danny Bakker is sinds donderdag (en 11 jaren als Ajacied) officieel lid van de AAC.