Menu
Nieuwe leden Ajax Academy Club

Nieuwe leden Ajax Academy Club

De Ajax Academy Club, voor voormalige talenten uit de Ajax-jeugdopleiding, is sinds donderdag weer nieuwe leden rijker. In het Ledenrestaurant van de ArenA werd een tiental oud-Ajacieden door hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink welkom geheten. De Ajax Academy Club telt inmiddels 99 leden.

Spelers die minstens zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld, waarvan één seizoen op de Toekomst, kunnen lid worden van de Ajax Academy Club. ,,Al deze spelers hebben immers zweetdruppels liggen op de Toekomst'', vertelde Olde Riekerink bij de uitreiking. ,,Ook de spelers uit de jeugd hebben Ajax opgebouwd tot wat het nu is.'' Het lidmaatschap van de Ajax Academy Club is, kortom, ook een blijk van waardering voor de voetballers die Ajax 1 (net) niet hebben gehaald. De club wil er ook de band mee versterken met de jeugdspelers die de club verlaten.

Leandro Resida was donderdag de 'recordhouder' onder de kersverse nieuwe leden. De oud-Ajacied is inmiddels actief voor Quick Boys en kan terugzien op twaalf jaren in de jeugdopleiding. Resida kreeg, net als de overige oud-Ajacieden, zijn certificaat uit handen van bestuurslid Cor van Eijden. De aanwezigheid van voorzitter Uri Coronel en Olde Riekerink gaven de uitreiking extra cachet. Milano Koenders kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De speler van NAC Breda ontving zijn certificaat, en bewijs van voormalig jeugdspelerschap van Ajax, na afloop van het bekerduel in de ArenA.

De volgende oud-Ajacieden ontvingen donderdag hun certificaat van de Ajax Academy Club: Bobby Gehring, Soufian Daafi, Joey Klare, Brian Vink, Tom Kalkhuis, Karim Bridji, Serge van den Ban, Jeffrey Sneijder, Leandro Resida en Milano Koenders.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Gerard van Hees