Menu
Nieuwe leden Ajax Academy Club

Nieuwe leden Ajax Academy Club

De Ajax Academy Club is weer nieuwe leden rijker. Voor aanvang van Ajax - Slavia Praag kreeg een aantal oud-jeugdspelers een certificaat uitgereikt, waaruit blijkt dat ze lang deel hebben uitgemaakt van de jeugdopleiding van Ajax.

Vijf van de voormalig Ajax-jeugdspelers tonen hun certificaat van de Ajax Academy Club. Van links naar rechts: Marco van Duin, Paul Quasten, Didi Lonquet, Muslu Nalbantoglu en Melvin Fleur. Voormalig jeugdtrainer Dirk de Groot (derde van links) en bestuurslid Cor van Eijden (tweede van rechts) kijken op de achtergrond toe. Vijf van de voormalig Ajax-jeugdspelers tonen hun certificaat van de Ajax Academy Club. Van links naar rechts: Marco van Duin, Paul Quasten, Didi Lonquet, Muslu Nalbantoglu en Melvin Fleur. Voormalig jeugdtrainer Dirk de Groot (derde van links) en bestuurslid Cor van Eijden (tweede van rechts) kijken op de achtergrond toe.

De Ajax Academy Club is in 2007 opgericht en is bedoeld voor oud-jeugdspelers die minimaal zes jaar van de opleiding van Ajax hebben doorlopen. De spelers moeten van die zes jaar minimaal een seizoen op de Toekomst hebben doorgebracht. Ieder jaar nodigt de club oud-jeugdspelers uit voor een thuiswedstrijd in de ArenA. Spelers die een belangrijk deel van hun voetbalopleiding bij Ajax hebben genoten worden voor de invitatiewedstrijd lid gemaakt van de Ajax Academy Club.
Melvin Fleur (nu spelend bij RBC Roosendaal), Paul Quasten (Willem II), Leandro Resida (Ajax Zaterdag 1), Marco van Duin (HFC Haarlem), Luciano Presierie (ARC), Gideon Kruit (De Kennemers), Didi Lonquet (FC Dordrecht), Muslu Nalbantoglu en Ferdi Elmas (Galatasaray) zijn de namen van de nieuwe leden.
,,De jeugdopleiding is belangrijk voor Ajax. Dat blijkt ook wel uit de basisopstelling voor de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag. Zeven van de elf basisspelers komen uit onze eigen jeugdopleiding. We hopen dat ook de spelers die bij Ajax moesten vertrekken, binding houden met de club”, vertelde manager technische zaken Danny Blind tijdens de uitreiking. ,,En misschien kunnen we in de toekomst nog wat voor elkaar betekenen.” Bij de uitreiking waren onder meer ook voorzitter Uri Coronel, bestuurslid Cor van Eijden en de directieleden Jeroen Slop en Henri van der Aat present.