Menu
Nieuwe prikkels voor Marlous Pieëte

Nieuwe prikkels voor Marlous Pieëte

Ajax begon afgelopen dinsdag met de voorbereiding op het komend seizoen. Nieuw gezicht in de selectie is de 25-jarige Marlous Pieëte, die deze zomer na maar liefst zeven seizoenen FC Twente de overstap maakte naar Ajax en ook hier voor de prijzen wil gaan. ,,We willen tot het laatste moment meedoen om de titel."

Het was even wennen voor Pieëte. Bijna haar gehele voetballeven trainde ze in Hengelo op het trainingscomplex van FC Twente, maar dinsdag moest ze richting de Toekomst om daar voor het eerst als Ajacied te trainen. ,,Het was lekker om weer te kunnen trainen. In het begin wil je je natuurlijk laten zien, maar met deze temperaturen ben je dan al snel helemaal kapot. Ik moest daarna dus iets rustiger aan doen. Het niveau was al meteen erg hoog. Als je nu om je heen kijkt zie je al direct een hele brede selectie. Ik vind het leuk als er veel concurrentie is. Het zorgt er ook voor dat iedereen alles uit zichzelf moet halen. Ik heb nu alweer zin in de volgende training."

Marlous Pieëte: ,,Ik wil graag ervaren of een andere trainer me op bepaalde onderdelen nog beter kan maken." Marlous Pieëte: ,,Ik wil graag ervaren of een andere trainer me op bepaalde onderdelen nog beter kan maken."

Pieëte gaf bij haar afscheid in Enschede aan dat ze op zoek was naar nieuwe prikkels en uitdagingen. Die hoopt ze bij Ajax te vinden: ,,Wanneer je naar een andere club gaat krijg je natuurlijk sowieso met een aantal veranderingen te maken. Ik krijg nu weer een andere trainer, die ook op een andere manier naar het spelletje kijkt. Ik wil graag ervaren of een andere trainer me op bepaalde onderdelen nog beter kan maken. En ook wat mijn medespeelsters betrof, na zeven jaar ben je zo goed op elkaar ingespeeld dat iedereen weet hoe je ingespeeld moet worden en wanneer en hoe ik vrij kon lopen. Dat was ook onze kracht, maar nu is dat weer anders en word ik weer geprikkeld. Als je dan naar andere Nederlandse clubs kijkt, is Ajax natuurlijk een mooie en grote club. Ik ken al veel meiden en weet dat het allemaal topsporters zijn. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ik wil er bij Ajax iets moois van maken."

En mooi kan het worden dit jaar. Na een vierde plek in het debuutseizoen deed Ajax vorig seizoen een stuk langer mee om de titel en eindigde het met de derde plaats weer een plekje hoger. Bovendien werd de KNVB Beker gewonnen. Wanneer de stijgende lijn zich voortzet, zou er dit jaar dus een gooi naar de landstitel moeten worden gedaan. Pieëte is ambitieus: ,,Een club als Ajax is altijd verplicht om bovenin mee te doen. Vorig jaar hebben ze het redelijk lang uitgehouden, maar dit seizoen moeten we tot het laatste moment meedoen om het kampioenschap en misschien ook wel de titel pakken. Ik denk dat we samen met Standard Luik en FC Twente tot de beste drie ploegen zullen behoren, en deze drie zullen het ook uit gaan vechten. Ajax is weer een stapje verder dit jaar, en iedereen zal het ook weer een stuk moeilijker tegen ons gaan krijgen.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees