Menu
Nieuwe rol Daphne Koster bij Ajax

Nieuwe rol Daphne Koster bij Ajax

Daphne Koster blijft aan Ajax verbonden. De 36-jarige Noord-Hollandse zwaaide vrijdagmiddag met een afscheidswedstrijd officieel af bij het publiek, maar zal per 1 september mee gaan lopen op diverse afdelingen. ,,Je kunt het zien als een soort traineeship. Ik ben erg nieuwsgierig en vind dit een unieke kans”, aldus de oud-voetbalster die deze week aankondigde zwanger te zijn van haar tweede kind.

Koster is blij met de mogelijkheid op vele afdelingen mee te lopen. ,, Ik wilde graag betrokken blijven bij de club. Ik ben hier in 2012 binnengekomen en voel me vanaf het begin thuis. Ik vind het mooi dat Ajax het vrouwenvoetbal een plek heeft gegeven binnen de club. De afgelopen jaren heb ik als speelster de kans gekregen om alles van dichtbij mee te maken, maar uiteraard krijg je dan lang niet alles mee."

,,Nu krijg ik de kans om mee te lopen op verschillende afdelingen; zoals sponsoring, evenementen, het management en bij het vrouwenvoetbal. Ik hoop zo te leren om mee te denken binnen de club en uiteindelijk te bepalen op welk vakgebied mijn interesse ligt. Ik ben heel erg nieuwsgierig en vind dit een unieke kans", aldus de oud-aanvoerster.

Ervaring
Koster deed de afgelopen jaren de nodige ervaring op naast het veld. Zij was bestuurslid van de stichting ‘Meer dan Voetbal’, zit in de Sportraad Amsterdam, is voor ABN AMRO ambassadeur talentontwikkeling en tv-analiste bij de NOS en FOX Sports.

Tekst en foto: Ajax.nl