Menu
Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De spelers van Ajax stapten woensdagochtend het trainingsveld op met de wetenschap dat Siem de Jong niet langer hun aanvoerder is. De Jong zet zijn loopbaan voort bij Newcastle United. Het biedt andere spelers wellicht nieuwe kansen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk krijgen de Ajacieden ruimschoots de gelegenheid om zich bij Frank de Boer in de kijker te spelen.

Over exact een maand staat de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. Het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle vormt voor Ajax de ouverture van een nieuw voetbaljaar waarin de regerend landskampioen om de vijfde landstitel op rij gaat strijden.

Na een aantal trainingen in Amsterdam en het Oostenrijkse Neustift im Stubaital worden heel voorzichtig de contouren van het vernieuwde Ajax duidelijk. Het is een Ajax zonder Siem de Jong, maar met de boomlange Poolse aanvaller Arek Milik, de aanwinsten Nick Viergever en Richairo Zivkovic en de uit Friesland teruggekeerde Mitchell Dijks. Jairo Riedewald en Ricardo Kishna zijn er na hun bijzondere debuut dit seizoen vanaf het begin bij. Datzelfde geldt voor jongelingen als Riechedly Bazoer en Kenny Tete. Ook Lerin Duarte en Mike van der Hoorn zijn verwachtingsvol aan hun tweede seizoen bij Ajax begonnen. Het vormt een mooi contrast met bijvoorbeeld Kenneth Vermeer, Niklas Moisander, Ricardo van Rhijn, Nicolai Boilesen, Lasse Schöne en Davy Klaassen die inmiddels als sterkhouders binnen de groep gelden. Ook Thulani Serero, Lucas Andersen, Lesly de Sa, Viktor Fischer en Ruben Ligeon zijn weer een jaar verder. Voor iedereen geldt dan ook: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Zo draagt een ieder zijn eigen verhaal bij zich en zal een ieder knokken voor zijn plaats in het elftal. Tegen de tijd dat de WK-gangers Jasper Cillessen, Daley Blind en Joël Veltman zich weer in Amsterdam melden, zal er waarschijnlijk al meer duidelijk zijn waar iedereen op dat moment staat. Na het trainingskamp in Oostenrijk zullen de trainingsweken in Amsterdam en De Lutte leerzaam zijn. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor Frank de Boer. Slaagt hij erin om van Ajax opnieuw een onverslaanbare kampioensploeg te smeden?

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Vrolijke gezichten bij Lerin Duarte en Ricardo van Rhijn. Vrolijke gezichten bij Lerin Duarte en Ricardo van Rhijn.
Performance coach Björn Rekelhof in gesprek met Frank de Boer. Performance coach Björn Rekelhof in gesprek met Frank de Boer.
De spelers in afwachting van een nieuwe oefening. De spelers in afwachting van een nieuwe oefening.
Mitchell Dijks en Lerin Duarte slalommen langs rode hindernissen. Mitchell Dijks en Lerin Duarte slalommen langs rode hindernissen.
Ricardo van Rhijn met de Brazuca aan zijn voet. Ricardo van Rhijn met de Brazuca aan zijn voet.
Een vertrouwd gezicht: Frank de Boer die actief deelneemt aan de training. Een vertrouwd gezicht: Frank de Boer die actief deelneemt aan de training.
Lucas Andersen aan de bal. Lucas Andersen aan de bal.
Dag 3 van het trainingskamp zit erop. Dag 3 van het trainingskamp zit erop.