Menu
Nieuwe RvC-leden benoemd tijdens AvA

Nieuwe RvC-leden benoemd tijdens AvA

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) zijn vrijdagmiddag Dolf Collee en Ernst Ligthart benoemd tot commissarissen van AFC Ajax NV. Op 31 augustus 2012 maakte Ajax de voordracht van beide kandidaten bekend.

Eerder dit jaar werden Hans Wijers (president-commissaris), Theo van Duivenbode en Leo van Wijk reeds benoemd. Met de toetreding van Collee en Ligthart is de Raad van Commissarissen compleet.

Mr. Dolf Collee (Amsterdam, 24 oktober 1952) werkte ruim 26 jaar in diverse verantwoordelijke functies bij ABN Amro Bank NV, waar hij vanaf 2000 zes jaar lid was van de Raad van Bestuur. Uit hoofde van zijn functie was hij nauw betrokken bij het toenmalige sponsorcontract met Ajax. Collee is tegenwoordig als adviseur/commissaris betrokken bij negen bedrijven, waaronder Hema BV.

Mr. drs. Ernst Ligthart (Zeist, 2 juni 1969) is bestuursvoorzitter van Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat. Daarnaast is hij onder meer lid van de tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB en actief lid van Ajax. Zijn voordracht betreft een aanbeveling van de Ondernemingsraad van Ajax.

De commissarissen Van Duivenbode, Van Wijk en Wijers zaten samen met directeur Slop achter de tafel bij de AvA. De commissarissen Van Duivenbode, Van Wijk en Wijers zaten samen met directeur Slop achter de tafel bij de AvA.

Naast de benoeming van de commissarissen zijn de jaarcijfers formeel goedgekeurd door de aandeelhouders, waarmee het boekjaar officieel is afgesloten.

Binnenkort zijn de notulen van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders terug te vinden op deze website.

Tekst: Ajax.nl
foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De opkomst in de nieuwe Amsterdam '72-zaal was behoorlijk groot. De opkomst in de nieuwe Amsterdam '72-zaal was behoorlijk groot.