Menu
Nieuwe schaal voor (Team) De Boer

Nieuwe schaal voor (Team) De Boer

Opspattend zand en verhitte hoofden tijdens de eerste editie van het Ajax voet- en kopvolleytoernooi op Barra Beach. De trofee voor de beste strandsporters in de Ajax-selectie (een uit het hotel meegebrachte glazen fruitschaal) werd vrijdagmiddag een prooi voor Team De Boer.

Net als de eerdere strandtrainingen, weliswaar in een andere vorm afgewerkt, leverde ook het mini-toernooi fraaie momenten en beelden op. Onder meer ook omdat Ajax’ kersverse directeur marketing Edwin van der Sar acte de presence gaf op Barra Beach. Enkele uren nadat hij was aangekomen in Rio de Janeiro streed ook de ex-keeper mee om de schaal en – belangrijker nog – sportieve eer. Van der Sar had in Mickey van der Hart, Niklas Moisander en Jody Lukoki fanatieke teamgenoten. Toen de ploeg van ‘Sar’ tegenover het team van Frank de Boer stond, volgde een bijzondere clash der giganten. Van der Sar versus De Boer, het is een affiche dat de liefhebbers van de kop- en voetvolleysport direct doet watertanden. Het soepel draaiende ploegje van De Boer (de trainer had ploegmaats in Christian Eriksen en Stefano Denswil) versloeg Team Van der Sar uiteindelijk met 14-10.

Koud aangekomen in Rio de Janeiro nam Edwin van der Sar deel aan de strandtraining van de Ajacieden. Koud aangekomen in Rio de Janeiro nam Edwin van der Sar deel aan de strandtraining van de Ajacieden.

De zege van De Boer, Eriksen en Denswil op de ploeg van Van der Sar bleek de opmaat voor de uiteindelijke toernooioverwinning. In de Grande Finale vond het trio het kwartet Jasper Cillessen, Lucas Andersen, Daley Blind en Lucas Andersen tegenover zich. Het werd een onvervalste slijtageslag. De slag leverde in de reguliere speeltijd een gelijkspel (9-9) op. Zo volgde een beslissende extra minuut speeltijd. De eindstrijd werd uiteindelijk beslist door een kopbal van Poulsen die niet over, maar ín het net belandde. De Boer en zijn ploeggenoten hadden als winnaars van de eerste uitgave van het Ajax voet- en kopvolleytoernooi op Barra Beach vervolgens alle reden tot juichen. De Boer en zijn ploeggenoten konden sinds de landstitel van 2012 opnieuw een overwinnaarsfeestje vieren.

Van der Sar zag met een glimlach hoe de altijd fanatieke De Boer de winst van het mini-toernooi op bescheiden wijze vierde met Eriksen en Denswil. ,,Wij zijn uiteindelijk vijfde geworden’’, vertelde Van der Sar over de afloop voor zijn ploeg. Met een lach: ,,Dus gelukkig geen laatste. Ik heb de afgelopen tijd weinig met een bal kunnen trainen. Afgelopen dinsdag raakte ik tijdens een training van Jong Ajax voor de eerste keer in vijf maanden zelfs weer eens een bal aan. Het is desondanks altijd leuk om met de jongens mee te doen.’’

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Overzicht over het deel van Barra Beach waarop de Ajacieden streden om een heuse schaal. Overzicht over het deel van Barra Beach waarop de Ajacieden streden om een heuse schaal.
Hoogstandje van Frank de Boer op het Braziliaanse strand. Hoogstandje van Frank de Boer op het Braziliaanse strand.
Edwin van der Sar beschikt nog altijd over een fluwelen traptechniek. Edwin van der Sar beschikt nog altijd over een fluwelen traptechniek.
De oud-doelman gaat tot het uiterste om een bal te halen. De oud-doelman gaat tot het uiterste om een bal te halen.
Spannend moment uit een van de groepswedstrijden. Spannend moment uit een van de groepswedstrijden.
Wellicht krijgt de eerste editie van het Ajax voet- en kopvolleytoernooi ooit een vervolg op Barra Beach.. Wellicht krijgt de eerste editie van het Ajax voet- en kopvolleytoernooi ooit een vervolg op Barra Beach..
Enkele Ajacieden kijken toe tijdens de spannende finalestrijd. Enkele Ajacieden kijken toe tijdens de spannende finalestrijd.
De Boer en Eriksen in actie tijdens de finale. De trainer en de Deen vonden elkaar telkens blindelings. De Boer en Eriksen in actie tijdens de finale. De trainer en de Deen vonden elkaar telkens blindelings.
Leden van de Ajax Voetbalclub Rio de Janeiro zagen de Ajacieden uit Amsterdam trainen op Barra Beach. Leden van de Ajax Voetbalclub Rio de Janeiro zagen de Ajacieden uit Amsterdam trainen op Barra Beach.
Hoe fanatiek sommige Braziliaanse Ajacieden zijn bleek wel uit de Ajax-tatoeages. Hoe fanatiek sommige Braziliaanse Ajacieden zijn bleek wel uit de Ajax-tatoeages.
Na de training werd een groepsfoto gemaakt van de Ajacieden uit Amsterdam en Rio. Na de training werd een groepsfoto gemaakt van de Ajacieden uit Amsterdam en Rio.