Menu
Nieuwe seizoen maandag van start

Nieuwe seizoen maandag van start

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen start maandag alweer. De meeste spelers melden zich maandag. Een dag later staat de eerste training op het programma. Woensdagmiddag (14:30 uur) is de eerste openbare training op de Toekomst. Zaterdag speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd tegen SV Huizen.

Maandag melden de meeste spelers zich voor een intake-gesprek op de Toekomst waar wordt gecheckt hoe het met het fysiek staat van de spelers. Ajacieden die zich maandag nog niet hoeven te melden zijn Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (zij worden 2 juli verwacht, Lasse Schöne en Gregory van der Wiel (16 juli) en Christian Eriksen die tot 23 juli vakantie krijgt.

Woensdag staat dan de eerste openbare training op het programma. Op die middag zullen de Ajacieden voor het eerst in het nieuwe thuistenue te bewonderen zijn.

Na vier Amsterdamse trainingsdagen trapt Ajax zaterdag officieus af in Huizen waar de plaatselijke SV tegenstander is. Maandag 2 juli vertrekt de selectie naar het traditionele trainingskamp in De Lutte waar hard wordt doorgetraind. Woensdag 4 juli staat dan de volgende sparringspartner VV Oldenzaal tegenover Ajax. Het derde oefenduel is bij Emmen waarna de spelers en staf weer naar Amsterdam terugkeren.

In de week die volgt reist Ajax naar Buitenpost om tegen Veendam te oefenen (11 juli) en naar Noordwijk (14 juli). Het eerste oefenduel in Amsterdam staat voor zaterdag 21 juli op het programma. Dan komt de Schotse topclub Celtic naar de ArenA.

Een paar dagen later vertrekt trainer Frank de Boer met zijn spelers naar Engeland waar nog twee oefenduels tegen Southampton (28 juli) en Norwich City (31 juli). Een dag na dat duel houdt Ajax de Open Dag in en rond de ArenA. Houd de website in de gaten voor meer informatie rondom het programma.

Op zondag 5 augustus begint voor Ajax het seizoen officieel met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dat duel begint om 18:00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Bekijk hier het trainingschema van de eerste week


Bekijk hier het wedstrijdschema