Menu
Nieuwe Sony-videoschermen in ArenA

Nieuwe Sony-videoschermen in ArenA

Sony heeft in de ArenA twee videoschermen van 65 m2 in de Amsterdam ArenA geïnstalleerd. Het is voor het eerst dat Sony schermen van dit formaat met deze scherpte in een stadion monteert. De schermen zullen bij de wedstrijd Ajax - NAC, 13 september, volledig in gebruik zijn.

De schermen zijn beter zichtbaar voor de supporters, omdat ze groter zijn dan de vorige schermen. Daarnaast is het beeld scherper en door de hogere frequentie van het scherm zijn de bewegende beelden vloeiender. En met als bijkomend voordeel dat op de achterzijde ook beelden worden uitgezonden en de supporter dus in het stadion de herhaling van een mooi doelpunt of een prachtige actie kan terugzien.
Algemeen directeur Ajax, Rik van den Boog is dan ook zeer tevreden met de nieuwe schermen: "Het ziet er fantastisch uit, waarbij vooral de omvang en de beeldkwaliteit opvallen. Wat ik erg bijzonder vind, is dat het publiek niet meer tegen een saaie achterkant aankijkt, maar dat op beide kanten van het scherm beelden te zien zijn. Voor Ajax is het in eerste instantie belangrijk dat we succesvol zijn op het veld. Daarnaast doen we er samen met onze supporters veel aan om de sfeer te nog beter te maken, waardoor het steeds leuker wordt om naar Ajax te gaan. De zaken waar we nu samen met Sony en de Amsterdam ArenA mee bezig zijn dragen daar ook zeker toe bij. Deze schermen zijn het eerste zichtbare bewijs.”


Over de samenwerking Sony, Ajax en Amsterdam ArenA
In oktober 2008 hebben Ajax, Amsterdam ArenA en Sony een overeenkomst voor een vijfjarige samenwerking getekend. De samenwerking betreft een elektronica partnership. Het stadion wordt volledig ingericht met de nieuwste elektronische toepassingen. Het doel van de drie organisaties is om gezamenlijk het stadion van de toekomst verder in te richten.

Naar de SONY website