Menu
Nieuwe speelsters voor Ajax Vrouwen

Nieuwe speelsters voor Ajax Vrouwen

De selectie van de Ajax Vrouwen is versterkt met twee nieuwe speelsters. De 23-jarige vleugelverdedigster Whitney Sharpe komt over uit de Amerikaanse voetbalcompetitie en de 24-jarige spits Chantal de Ridder verruilt het Duitse Potsdam voor Ajax.

Ed Engelkes is content met de komst van zijn nieuwe speelsters. ,,Na het wegvallen van Eshly Bakker en Petra Hogewoning door blessures werd de selectie erg smal. Daarom hadden we twee nieuwe speelsters nodig die direct inzetbaar zijn. Via Linda Bakker, die zelf in Amerika heeft gespeeld, kwamen we in contact met Whitney Sharpe. We hebben DVD’s van haar gezien en ze heeft hier een week stage gelopen. We waren op zoek naar iemand die op alle posities in de verdediging kan spelen en eventueel als verdedigende middenvelder. Chantal hebben we gehaald onder andere vanwege haar scorend vermogen. Met haar heb ik vier jaar gewerkt bij AZ. Zij is een balvaste spits die kan dienen als aanspeelpunt, maar ook zelf kan scoren. Als je haar goals op You Tube opzoekt, zie je allemaal fantastische doelpunten.”

De Ridder heeft ruim een jaar stil gestaan na een knieblessure. Nu staat ze te popelen. ,,Ik verwacht er veel van”, zegt de nieuwe aanwinst. ,,Momenteel ben ik goed met de groep aan het trainen en hoop dat ik snel kan spelen. Ik ben blij dat ik hier kan voetballen.”
Zo denkt haar nieuwe Amerikaanse ploeggenote Whitney Sharpe er ook over. Zij kent Ajax vooral van Johan Cruijff. ,,Nederlandse voetbalsters zijn zo technisch. Het is voor mij echt een grote kans en ik vind het geweldig om deel uit te maken van Ajax. Voor mij is Daley Blind een mooi voorbeeld.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst